Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού - ταινιες || cinemagazine.gr

Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού

Astérix: Le secret de la potion magique

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2018
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Αλεξάντρ Αστιέ, Λουίς Κλισί
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Αλεξάντρ Αστιέ, Λουίς Κλισί
    ΦΩΝΕΣ: Γιάννης Υφαντής, Κώστας Δαρλάσης, Γιάννος Κοιλάκος
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Νταβίντ Ντουλάκ
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Φιλίπ Ρομπί
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:85'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Feelgood Entertainment
    Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού

Το γαλατικό χωριό γίνεται λίγο φιλικότερο προς τις παιδικές ηλικίες, χάνοντας την οξύτητα του χιούμορ που το έκανε διάσημο παγκοσμίως. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από το ξεκίνημά του, το καινούριο animation που στηρίζεται στις περιπέτειες των αγαπητών Αστερίξ και Οβελίξ έχει έναν γρήγορο ρυθμό, είναι γεμάτο gags και μπολιάζει ανάμεσα στους διαλόγους του μικρές, οπτικές κυρίως, λεπτομέρειες κρατώντας σε εγρήγορση το μάτι του θεατή. Αυτά τα χαρακτηριστικά διατηρούνται στη μεγαλύτερη διάρκεια της ταινίας, όχι πάντα με την ίδια πυκνότητα αλλά με μια ξεκάθαρη διάθεση. Να αντικαταστήσουν το πιο γνώριμο στοιχείο του κόμικ, τη σάτιρα που με ευφάνταστους τρόπους συνδέει το σήμερα με τα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και κάνει τους ήρωες του Γκοσινί να μοιάζουν επίκαιρους. 

Το θέμα της περιπέτειας είναι η αναζήτηση ενός νέου δρυΐδη που θα πάρει στα χέρια του το χωριό για να συνεχίσει την αιώνια ανεξαρτησία του, παράλληλα όμως η πρόθεση των δύο δημιουργών είναι να παραδώσει το παλιότερο κοινό του τη σκυτάλη σε ένα νεότερο. Και σε αντίθεση με τα γεγονότα της ταινίας, αυτό γίνεται με πολλές θυσίες, όπως ένα αγκάλιασμα ενός χιούμορ που ταιριάζει περισσότερο σε αμερικανικά στούντιο, όχι απαραίτητα δίχως έμπνευση αλλά με στοχευμένο εκτοπισμό του λόγου και των χαρακτήρων που δημιουργούν πιο ενήλικους συνειρμούς. Το αποτέλεσμα παραμένει αξιοπρεπές αλλά εξαιρετικά άνισο στο σύνολό του, σαν ένα πείραμα που περιμένει να δει την αντίδραση του κοινού για το αν οι Γαλάτες θα τραβήξουν εντελώς διαφορετικό κινηματογραφικό δρόμο τα επόμενα χρόνια.   

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού
  • Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού