Book Club - ταινιες || cinemagazine.gr

Book Club

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2018
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπιλ Χόλντερμαν
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Μπιλ Χόλντερμαν, Έριν Σιμς
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τζέιν Φόντα, Νταϊάν Κίτον, Κάντις Μπέργκεν
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Άντριου Νταν
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Πίτερ Νέισελ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon
    Book Club

Σεξ και αγάπη στην τρίτη ηλικία με όρους teen κωμωδίας σε μια συντηρητική και εντελώς ανάλαφρη ταινία που τουλάχιστον δε βάζει μεγάλους στόχους και παραδίδει αυτό που υπόσχεται. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η ιστορία του «Book Club» σου δίνει από την αρχή το έναυσμα να μην το πάρεις και πολύ στα σοβαρά. Τέσσερις ηλικιωμένες κυρίες, όλες πετυχημένες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη ζωή τους, μαζεύονται μια φορά το μήνα για να μιλήσουν για ένα βιβλίο (και κυρίως να πουν τα νέα τους) και αυτή τη φορά το βιβλίο με το οποίο καταπιάνονται είναι οι «50 Αποχρώσεις του Γκρι» που τις υπενθυμίζει ότι έξω στον κόσμο υπάρχει ακόμη το σεξ. Κι όμως, κάπως έτσι ξεκινάει μια πλοκή όπου η κάθε μία από τις τέσσερις, με όχημα το σεξ, αναζητά αυτά που της λείπουν από τη ζωή της. 

Το φιλμ ουσιαστικά κινείται με τους ρυθμούς γνωριμίας και ανάγνωσης της γνωστής τριλογίας από την Ε.Λ Τζέιμς. Το πρώτο μέρος είναι η γνωριμία με έναν νέο κόσμο που κάποτε ήταν γνωστό, το δεύτερο μέρος είναι οι πρώτες προσπάθειες των γυναικών να ξαναβρούν το χαμένο τους πάθος, οι οποίες καταλήγουν σε μπόλικες παρεξηγήσεις και το τρίτο μέρος είναι η στιγμή των διδαγμάτων και η αναζήτηση της ευτυχίας, καθώς από τη στιγμή που κατά τις ίδιες μέχρι και ο Κύριος Γκρέι τη βρήκε, δεν είναι απίθανο να συμβεί σε αυτές. 

Ο σεναριογράφος Μπιλ Χόλντερμαν, στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, πράττει σοφά και αφήνει το χώρο για τις πρωταγωνίστριές του. Για την Τζέιν Φόντα, τη Νταϊάν Κίτον, την Κάντις Μπέργκεν και τη Μέρι Στίνμπεργκεν, όλα αυτά είναι another day at work, και παίζουν εύκολα και αβίαστα προσπαθώντας να βγάλουν ό,τι καλύτερο μπορούν από ένα μέτριο σενάριο που υποτίθεται πως έχει την ευαισθησία να ασχολείται με μεγαλύτερες ηλικίες, αφήνοντας έξω το πιο νεανικό κοινό.

Πάντως το «Book Club» από την αρχή ως το τέλος παίζει με όρους καθαρής teen κωμωδίας, με τις τέσσερις ηρωίδες να αναβιώνουν όσο γίνεται τον νεανικό εαυτό τους. Και σαν ώριμη teen κωμωδία της σειράς, συνήθως ικανοποιεί όσους γνωρίζουν τι σκοπεύουν να δουν, βλέπεται ευχάριστα και ξεχνιέται σχεδόν αμέσως. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Book Club
  • Book Club