Η Γειτόνισσα - ταινιες || cinemagazine.gr

Η Γειτόνισσα

Madame Mills

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2018
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Βέλγιο, Γαλλία, Κίνα
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σοφί Μαρσό
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Λορ Ντουτιγιό, Σοφί Μαρσό
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σοφί Μαρσό, Πιερ Ρισάρ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μιριάμ Βινοκούρ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Λορέν Πέρεζ ντελ Μαρ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 88'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Weird Wave
    Η Γειτόνισσα

Στην παράδοση των επιτυχημένων ταινιών «Τούτσι» και «Η κυρία Νταπφάιρ», η πρώτη κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία της Σοφί Μαρσό ήταν μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς.

Η Ελέν, εκδότρια ροζ λογοτεχνικών διηγημάτων, ζει μια ήρεμη ζωή που κινείται γύρω από τη δουλειά της. Βρίσκοντας καταφύγιο στα βιβλία, είναι πεπεισμένη ότι η ζωή είναι όμορφη. Απολαμβάνοντας την ρουτίνα της, θα δει ξαφνικά την καθημερινότητά της να αναστατώνεται, όταν θα εμφανιστεί μια νέα γειτόνισσα, η κυρία Μιλς. Σύντομα, η παρουσία αυτής της εκκεντρικής ηλικιωμένης Αμερικανίδας, θα αποκτήσει μεγάλη σημασία στη ζωή της Ελέν. Όμως, κάποιες φορές τα φαινόμενα απατούν! 

Μετά από 10 χρόνια αποχής η Σοφί Μαρσό έρχεται με μεγάλη όρεξη και γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια διασκεδαστική κομεντί, ιδανική για καλοκαιρινό σινεμά.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ 

Μου αρέσει η κομεντί ως είδος, καθώς μας υπενθυμίζει ότι το συνηθισμένο, το καθημερινό μπορεί να γίνει κάτι το εξαιρετικό. Ο ρομαντισμός μοιάζει με όνειρο που γίνεται πραγματικότητα έστω και για μια στιγμή.  Τον ρομαντισμό τον συναντάμε συνεχώς σε εικόνες γύρω μας, στους νέους ήρωες των κοινωνικών δικτύων καθώς και στους ίδιους μας τους εαυτούς όταν αποφασίζουμε να πάμε όλοι μαζί έξω μόνο και μόνο για να απολαύσουμε μια ταινία. Στην ταινία πρωταγωνιστεί μια εκδότρια ροζ μυθιστορημάτων, που συνιστά την ιδανική ηρωίδα προκειμένου να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη να σκαρφιστεί ιστορίες. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να εκτεθούμε ελεύθερα χωρίς να φοβόμαστε. Μας λένε πως ο κόσμος δεν πάει καλά. Εγώ θέλω να δώσω μια αισιόδοξη νότα και να πω πως όλα είναι εφικτά. 

Το έναυσμα για τη συγκεκριμένη ταινία, μού δόθηκε σε ένα πάρτι. Άκουσα έναν ηθοποιό να λέει πως θα ήθελε να παίξει τον ρόλο μιας γυναίκας. Έτσι μου γεννήθηκε η επιθυμία να γράψω μια κομεντί, κωμωδία θα έλεγα, γιατί αποτελεί το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να εκφραστείς ελεύθερα. Η ταινία θα σας εκπλήξει ευχάριστα, καθώς δεν είναι αυτό που περιμένετε. Μου αρέσει αυτό το παιχνίδι των μεταμορφώσεων και της αλλαγής ταυτότητας όπου πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται και διανθίζουν τη ζωή μας. Έτσι είναι και η δική μου ζωή!  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η Γειτόνισσα
  • Η Γειτόνισσα