Ενωμένες Πατούσες - ταινιες || cinemagazine.gr

Ενωμένες Πατούσες

Pets United

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ράινχαρντ Κλους
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Ράινχαρντ Κλους
    ΦΩΝΕΣ: Θανάσης Κουρλαμπάς, Βασίλης Παπαστάθης, Μελίνα Κατσακούλη
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Ντέιβιντ Νιούμαν
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:89'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Tanweer
    Ενωμένες Πατούσες

Κατοικίδια εναντίον ρομπότ σε ένα αργό και φτωχό σε ιδέες animation που δεν έχει να προσφέρει πολλά πέρα από αναμενόμενα ηθικά διδάγματα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Σε μια πόλη που σταδιακά μετατρέπεται χάρη στην αυξημένη διαχείρισή της από ρομπότ, οι άνθρωποι αποχωρούν μαζικά όταν αυτά αντιλαμβάνονται πως είναι ισχυρότερα των δημιουργών τους και καταλαμβάνουν την πόλη. Οι μόνοι που έχουν το σθένος να τους αντιμετωπίσουν είναι τα κατοικίδια που οι άνθρωποι άφησαν πίσω, παρέα με έναν αδέσποτο σκύλο που μοιάζει να έχει βγει από γουέστερν και μαθαίνει στους υπόλοιπους τη γλώσσα του δρόμου. 

Αυτή η κόντρα ζώων και ρομπότ δεν είναι κακή ιδέα,η εκτέλεσή της όμως πάσχει από το σημαντικότατο πρόβλημα της έλλειψης ιδεών και φαντασίας που θα εμπλουτίσουν την ανάπτυξη της αφήγησης και θα κρατήσουν τα μάτια των παιδιών στην οθόνη. Η ταινία υποφέρει στην περισσότερη ώρα της από μια σπάνια, για τέτοιες παραγωγές, στασιμότητα με κενά που θεωρητικά θα έπρεπε να γεμίζουν από gimmicks που δεν έρχονται ποτέ. Οπότε μένει το ταξίδι αυτογνωσίας των ζώων και τα πολλά ηθικά διδάγματα που το συνοδεύουν, αφού αυτά ούτε πολύ δημιουργικό κόπο απαιτούν ούτε κάποια διάθεση για πρωτοτυπία. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ενωμένες Πατούσες
  • Ενωμένες Πατούσες