Σκότωσα το Aφεντικό μου - ταινιες || cinemagazine.gr

Σκότωσα το Aφεντικό μου

Rebels

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ:Γαλλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Αλάν Μοντί
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Αλάν Μοντί, Ζερεμί Γκεζ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Σεσίλ Ντε Φρανς, Γιολάντε Μορό, Οντρέ Λαμί
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Βενσάν Ματιάς
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:87'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Seven Films
    Σκότωσα το Aφεντικό μου

Τρεις γυναίκες βρίσκουν την ευκαιρία της ζωής τους για να απελευθερωθούν από προβλήματα και κάθε άντρα που τις ταλαιπωρεί σε μια κωμική αναπαράσταση μάχης των φύλων. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ένα ατύχημα και μια τσάντα γεμάτη λεφτά ξεκινούν μια επανάσταση στη μικρή κοινωνία μιας γαλλικής επαρχιακής πόλης. Τρεις γυναίκες, πολύ διαφορετικές και γεμάτες διαφορετικά προβλήματα βλέπουν στη θέα της τσάντας την ευκαιρία να ξεφύγουν από όλα, γνωρίζοντας από την αρχή πως κάποιος θα αναζητήσει αυτά τα χρήματα – και όχι με ευγενικές προθέσεις. 

Οι επαναστάτριες, όμως τιτλοφορείται η ταινία στα γαλλικά, ενώνονται σε αυτό το σύντομο, σε διάρκεια και εμπνεύσεις, αστικό γουέστερν, επηρεασμένο από το σινεμά του Ταραντίνο , που κερδίζει χάρη στην πολύ καλή εκτέλεση μιας ιδέας που έχουμε δει ως τώρα αρκετές φορές. Βάση της ιστορίας είναι η Σεσίλ ντε Φρανς, παίζοντας τον χαρακτήρας μιας πρώην νικήτριας καλλιστείων που γυρνά στην περιοχή της ηττημένη από τη ζωή, καταλήγοντας να δουλεύει πλάι σε 2 ντόπιες που υπό άλλες συνθήκες δε θα μιλούσε ποτέ. Αυτό το ετερόκλητο τρίο που προκύπτει καλείται να ξεπεράσει προσωπικές φοβίες και να αντιμετωπίσει το «τέρας» της χειραφέτησης μέσα από κοσνερβοποιήσεις πτωμάτων (!), απειλές, μικρομαφιόζους και πιστολίδια, μικρές περιπέτειες μπολιασμένες με μαύρο χιούμορ ως αφηγηματικό αντίβαρο για κάτι που μοιάζει με ταξική αντεπίθεση διαρκείας. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Σκότωσα το Aφεντικό μου
  • Σκότωσα το Aφεντικό μου