Sonic Η Ταινία - ταινιες || cinemagazine.gr

Sonic Η Ταινία

Sonic the Hedgehog

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ/Ιαπωνία/Καναδάς
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Τζεφ Φάουλερ
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Τζος Μίλερ, Πάτρικ Κέισι
    ΦΩΝΕΣ: Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ντένης Μακρής, Χρήστος Πλαΐνης, Γιάννης Τσούτσιας
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στίβεν Γουίντον
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Junkie XL
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:99'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Odeon
    Sonic Η Ταινία

Ο ψηφιακός Sonic τρέχει ασταμάτητα και ο πραγματικός (μετά από χρόνια) Τζιμ Κάρεϊ μπορεί και τον κυνηγά με την ίδια ταχύτητα, σε μια μεταφορά video game που γίνεται με κανόνες οικογενειακής κωμωδίας, ασφαλούς και καλοφτιαγμένης.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Για πολλά χρόνια, η μεταφορά ενός video game στον κινηματογράφο παρέμενε ένας άλυτος γρίφος για τους δημιουργούς, που έπρεπε να επινοήσουν κανόνες ώστε να την ομαλοποιήσουν. Η δημοφιλία του franchise δεν έφτανε, καθώς τα παιχνίδια απαιτούσαν τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση του χρήστη ώστε να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους και το σινεμά, απευθυνόμενο σε κάποιον που απλά παρακολουθεί χωρίς να κουνά τα χέρια του, έπρεπε να βρει τρόπους ώστε ο θεατής να μην ενοχλείται από την απραξία του. Και αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα, υπήρχε η κατασκευή φανταστικών κόσμων, που έστειλε το αντίπαλο δέος του Sonic, τον Super Mario, σε μια ταινία στα όρια του cult, αλλά και η δημιουργία σεναρίων από την αρχή, ειδικά για ένα απλοϊκό platform game που δεν χρειάζονταν origin story για να αναπτυχθεί.

Εν ολίγοις, στο σήμερα όπου οποιοδήποτε πνευματικό δημιούργημα οδηγείται στο σινεμά προτάσσεται η λύση αφηγηματικών κανόνων που προκύπτουν από την τοποθέτηση της μεταφοράς σε ένα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο κινηματογραφικό είδος. Στην προκειμένη, ο Sonic και οι περιπέτειές του δε ξεφεύγουν από το πλαίσιο της οικογενειακής κωμωδίας, με τον συμπαθητικό ήρωα να είναι κρυφός παρατηρητής μιας μικρής πόλης των ΗΠΑ μέχρι που η ανάγκη του για πραγματική επαφή και φιλία τον μετατρέπει σε εξωγήινο κίνδυνο για την κυβέρνηση. Εκεί αναλαμβάνει δράση ένας αναγεννημένος Τζιμ Κάρεϊ, με την ταχύτητα και την πλαστικότητα του κωμικού που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, στήνοντας έναν κακό στην ιστορία που συναγωνίζονται τον ψηφιακό Sonic στις αφύσικες κινήσεις. Κατά τα λοιπά, διδάγματα περί φιλίας και οικογένειας και ένα μεγάλο κρίμα για το χιούμορ που χάνεται στη μετάφραση, καθώς η ταινία θα κυκλοφορήσει εδώ αποκλειστικά μεταγλωττισμένη. Είπαμε, οικογενειακή ψυχαγωγία. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Sonic Η Ταινία
  • Sonic Η Ταινία