Τσάι με τις Κυρίες - ταινιες || cinemagazine.gr

Τσάι με τις Κυρίες

Tea with the Dames

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2018
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μ. Βρετανία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρότζερ Μίτσελ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Άιλιν Άτκινς, Τζούντι Ντεντς, Τζόαν Πλοουράιτ, Μάγκι Σμιθ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ίμπεν Μπόλτερ
    ΜΟΝΤΑΖ: Μαρκ Μπελ, Τζοάνα Κρίκμεϊ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 84'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Neo Films
    Τσάι με τις Κυρίες

Η Άιλιν Άτκινς, η Τζούντι Ντεντς, η Τζόαν Πλοουράιτ και η Μάγκι Σμιθ μιλούν για τις ζωές τους τότε και τώρα, τις εμπειρίες τους στο θέατρο, στην τηλεόραση και το σινεμά και τις αναμνήσεις που έχουν από τότε που ήταν νέες μέχρι σήμερα, καθώς αναπολούν τα χρόνια που έζησαν με τη σοφία της ηλικίας τους.

Από τον Πάνο Γκένα

Μάγκι Σμιθ, Τζούντι Ντεντς, Τζόαν Πλοουράιτ, Άιλιν Άτκινς. Τέσσερις από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της Μεγάλης Βρετανίας, κινηματογραφικά και θεατρικά είδωλα που όρισαν την καριέρα τους μέσα από σοφές καλλιτεχνικές επιλογές, σας προσκαλούν σε μία χαλαρή κουβέντα γεμάτη αναμνήσεις. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το «Τσάι με τις Κυρίες»: μία μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσεις τέσσερις σημαντικές ηθοποιούς και φίλες να συζητούν. Και τι σπουδαία κουβέντα!

Οι Dames του τίτλου δεν χρειάζονται συστάσεις. Κάθε μία έχει τη δική της ιστορία, την απαράμιλλη συνδρομή της στην τέχνη της υποκριτικής, τη δική της διαδρομή πάνω στο σανίδι, μέσα στο πανί, κάτω από μια δοξαστική παράδοση βρετανικότητας. Ο αβρός Ρότζερ Μισέλ, σκηνοθέτης των «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και «The Mother », τοποθετεί την κάμερά του ως λατρευτικό - αν και στατικό - παρατηρητή της συνεστίασης και δημιουργεί άμεσα μια αίσθηση οικειότητας με τις τέσσερις υπέροχες κυρίες.

Ανάμεσα στις ανεκδοτολογικές αναμνήσεις τους, τα αποστάγματα ζωής και το  ιδιοσυγκρασιακό χιούμορ (με κορυφαία τη Μάγκι Σμιθ), οι τέσσερις γυναίκες χωρούν στις συζητήσεις τους την ποιητική ρυθμολογία του Σαίξπηρ και τις σκέψεις τους περί φυσικότητας στην υποκριτική, τη μητρότητα και τον έγγαμο βίο, τον τρόμο που ενέπνεε εντός κι εκτός σκηνής ο Λόρενς Ολίβιε (σύζυγος της Τζόαν Πλοουράιτ από το 1961 ως το θάνατό του το 1989) και τον Πίτερ Χολ, τα γυρίσματα του Χάρι Πότερ και τη Ντεντς ως εναλλακτικό bond-girl! Παράλληλα ο Μισέλ μέσα από το μελωδικό σκοπό του Νίνο Ρότα για το φελινικό «Amarcord», «βολτάρει» τον θεατή στις αστείες στιγμές και τα σοβαρά συμπεράσματα των προσωπικών τους εξομολογήσεων και χρησιμοποιεί αρχειακό υλικό θεατρικών παραστάσεων και παλαιότερων συνεντεύξεων, μία ενδιαφέρουσα χρονική αντίστιξη. 

Χωρίς να απενδύονται τη λάμψη τους, οι τέσσερις κυρίες στέκουν ως μία καθάρια επίδειξη ανόθευτου πνεύματος που ισορροπεί χιούμορ, ειρωνεία, συγκίνηση, αυτοσαρκασμό. Τέσσερις γυναίκες, με ηλικίες πάνω από 80 η καθεμία, αψηφούν τα γεράματα που σκιάζουν το βλέμμα και σκληραίνουν τις κινήσεις, και μέσα από τη φιλική τους κουβέντα αποδεικνύουν πως η πιο αληθινή ψευδαίσθηση είναι οι ζωηροί ρόλοι ζωής. 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τσάι με τις Κυρίες
  • Τσάι με τις Κυρίες