Το Πάρκο των Θαυμάτων - ταινιες || cinemagazine.gr

Το Πάρκο των Θαυμάτων

Wonder Park

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ/Ισπανία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Τζος Άπελμπάουμ, Αντρέ Νέμεκ
    ΣΕΝΑΡΙΟ:Τζος Άπελμπάουμ, Αντρέ Νέμεκ
    ΦΩΝΕΣ:Γιώργος Λιανός, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τζίνη Παπαδοπούλου
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Μιγκέλ Πάμπλος Κοντρέρας
    ΜΟΥΣΙΚΗ:Στίβεν Πράις
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 79'
    ΔΙΑΝΟΜΗ:Odeon
    Το Πάρκο των Θαυμάτων

Σπιντάτο animation για τη δύναμη της φαντασίας και των οικογενειακών δεσμών, με ατέλειωτες ιδέες που περνούν σαν σίφουνας από τα μάτια μας χωρίς να μπορούμε να τις απολαύσουμε όσο πρέπει.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Πάρκο των Θαυμάτων» είναι το δημιούργημα της φαντασίας της μικρής Τζουν, ενός κοριτσιού που ηγείται των παιδιών της γειτονιάς της και εξωτερικεύει τη ζωηρή φαντασία της σε μακέτες ενός φανταστικού λούνα παρκ που δημιουργεί μαζί με τη μητέρα της. Όταν η τελευταία της εξηγεί την επιδείνωση της υγείας της και την ανάγκη να λείψει για λίγο καιρό, η φαντασία κλείνεται σε έναν ανεμοστρόβιλο λύπης και οργής, μέχρι που μια βόλτα στο δάσος ζωντανεύει τους ήρωες του πάρκου.

Το Πάρκο που βλέπουμε, είτε ως προϊόν φαντασίας είτε ως κάτι πραγματικό, είναι χτισμένο με μια σειρά από δημιουργικές ιδέες, παιχνίδια που θα σκέφτονταν ένας ευφυής νους και οι βόλτες γύρω από αυτό είναι απολαυστικές. Παραείναι όμως ταχείς, καθώς το παιχνίδι της Τζουν και των φίλων της γίνεται σχεδόν με υπερβολικά δυνατή ταχύτητα, με αποτέλεσμα η περιπέτεια που παρακολουθούμε να κουράζει σχετικά νωρίς το μάτι. Ο χαρακτήρας όμως της Τζουν, οι προεκτάσεις του όπως προκύπτουν από τη δημιουργία των ζώων που τρέχουν το πάρκο, η οπτικοποίηση της απειλής για καταστροφή της φαντασίας μέσα από ένα απειλητικό σκοτάδι αλλά και εξίσου απειλητικά χιμπαζόμπι (!), όπως και το ζουμί της υπόθεσης, οι ισχυροί δεσμοί δηλαδή μιας τριμελούς οικογένειας, αποτελούν τη γερή ραχοκοκκαλιά μιας ιστορίας που μπορεί στην εξέλιξή της, όταν χαμηλώνει λίγο την ταχύτητα, να προσφέρει πέρα από τις αστείες σκηνές και στιγμές συγκίνησης σε παιδιά και ενήλικες. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Το Πάρκο των Θαυμάτων
  • Το Πάρκο των Θαυμάτων