Γιάκαρι: Η Ταινία - ταινιες || cinemagazine.gr

Γιάκαρι: Η Ταινία

Yakari, Le Film

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τόμπι Γκένκελ, Ξαβιέ Τζιακομέτι
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ξαβιέ Τζιακομέτι
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Γιάννης Υφαντής, Ηδύλη Κυριακίδη, Γιώργος Σκουφής
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Γκιγιόμ Πογιέ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 82'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: NEO Films
    Γιάκαρι: Η Ταινία

Παλιάς κοπής ιστορία ενηλικίωσης, γυρισμένης με παραδοσιακό σκίτσο που αναμένεται να ξυπνήσει μνήμες παιδικών προγραμμάτων από το παρελθόν στους μεγαλύτερους, διατηρώντας όμως έναν εξαιρετικά επίκαιρο εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τα παιδιά. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι των Σίου, γοητεύει τα γαλλόφωνα παιδιά εδώ και χρόνια ως ήρωας σειρών κόμικς αλλά και τηλεοπτικών αποδόσεων. Οι περιπέτειές του λαμβάνουν χώρα σε μια Αμερική που δεν έχει γνωρίσει ακόμη τη θύελλα των λευκών και παρουσιάζεται ως ένα παραμυθένιο πεδίο πλήρους ελευθερίας για ένα παιδί, που μπορεί να ξοδέψει απεριόριστες ώρες παίζοντας ή τρέχοντας μαζί με ζώα, ενώ οι μαγικές ιδιότητες δεν λείπουν όπως για παράδειγμα στην παρούσα ταινία όπου ο Γιάκαρι λαμβάνει ένα μαγικό φτερό και μπορεί πλέον να συνομιλεί με το αδάμαστο άλογο που προσπαθεί να κάνει φίλο του. 

Από τις πρώτες στιγμές του, το κινηματογραφικό Γιάκαρι προσπαθεί να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς με τις εικόνες των κόμικς και τις τηλεοπτικές μεταφορές, γυρισμένο σε, ψηφιακά επεξεργασμένο μεν, αλλά παραδοσιακό σκίτσο που θα ξυπνήσει σε γονείς δικές τους τηλεοπτικές μνήμες από το παρελθόν. Διατηρώντας το αέναο παρθένο τοπίο που φέρνει σε επίγειο παράδεισο, το φιλμ παραπέμπει γενικώς στα χρόνια της αθωότητας δημιουργώντας ένα ξεκάθαρο οικογενειακό θέαμα που πιθανόν λόγω της παλιάς κοπής του να συγκινήσει περισσότερο τους γονείς, αλλά και εξαιρετικά διδακτικό γύρω από τη σχέση μας με τα ζώα, τη φύση και μια εναλλακτική μορφή πολιτισμού που δύσκολα παρουσιάζεται σήμερα σε μικρά παιδιά. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Γιάκαρι: Η Ταινία
  • Γιάκαρι: Η Ταινία