«Trigonometry»: Η σειρά του BBC που σκηνοθετεί η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη θα κάνει πρεμιέρα στη Berlinale - αφιερωματα , βερολινο || cinemagazine.gr
16:47
14/1

«Trigonometry»: Η σειρά του BBC που σκηνοθετεί η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη θα κάνει πρεμιέρα στη Berlinale

Με θέμα τη συγκατοίκηση τριών νέων που οδηγεί σε μια περίπλοκη σχέση στο σύγχρονο Λονδίνο, η σειρά «ταξιδεύει» στο Βερολίνο πριν την προβολή της από το βρετανικό δίκτυο.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στις αρχές του 2019, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη («Attenberg», «Chevalier») συμφώνησε για να αναλάβει τη σκηνοθεσία ενός τηλεοπτικού project για λογαριασμό του BBC. Το «Trigonometry» δεν θα ασχολείται με μαθηματικά, αλλά με μια σχέση που χτίζεται ανάμεσα σε ένα νεαρό ζευγάρι που δε μπορεί να ανταπαξέλθει στα εξοδα του διαμερίσματός του στο Λονδίνο και φέρνει μέσα σε αυτό μια νέα συγκάτοικο. 

Η σειρά είναι γραμμένη από τους Ντάνκαν ΜακΜίλαν και Έφι Γουντς στην πρώτη παρουσία των 2 στην τηλεόραση - έχουν κάνει ως τώρα δουλειές στο θέατρο και το ραδιόφωνο, ενώ το ρόλο της συγκατοίκου που αναστατώνει τη ζωή του ζευγαριού θα έχει η Αριάν Λαμπέντ. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της παραγωγής η σειρά βλέπει το, γεμάτο σεξουαλική ένταση, συναισθηματική ειλικρίνεια και χιούμορ, ζευγάρι να προχωρά στην ανάπτυξη μιας νέας παράδοξης σχέσης που περιλαμβάνει πλέον 3 μέλη, τα οποία διαρκώς αναρωτιούνται αν μπορείς να αγαπάς με διαφορετικό τρόπο. Παράλληλα με τις εσωτερικές τους σκέψεις, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αντιδράσεις από φίλους και οικογένεια που τους τονίζουν ότι η περίπλοκη σχέση τους είναι καταδικασμένη να αποτύχει. 

Η Τσαγγάρη έχει σκηνοθετήσει τα 5 πρώτα από τα 8 επεισόδια που θα έχει η σειρά που θα προβληθεί μέσα στο 2020 από το BBC. Αυτά τα 5 παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη στο κοινό του επερχόμενου φεστιβάλ του Βερολίνου, στο πλαίσιο του ανοίγματος που κάνει το φεστιβάλ στις σειρές με το πρόγραμμα Berlinale Series.

Δείτε παρακάτω τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την παραγωγή της σειράς. 

Το ΣΙΝΕΜΑ / cinemagazine.gr ταξιδεύει στο Βερολίνο με την Aegean Airlines και σας υπόσχεται καθημερινές, ζεστές ανταποκρίσεις. Το 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί 20 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2020.