Η Κλερ Φόι είναι η Λίσμπεθ Σαλάντερ! Δείτε πρώτοι «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
16:00
1/11

Η Κλερ Φόι είναι η Λίσμπεθ Σαλάντερ! Δείτε πρώτοι «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης»

Το cinemagazine.gr σε συνεργασία με τη Feelgood Entertainment σας δίνουν την ευκαιρία να δείτε πρώτοι την ταινία «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» την Τρίτη 06/11 στις 20:00 στην αίθουσα Vmax Sphera των Village Cinemas@Τhe Μall Αthens.

Όταν ένας επιστήμονας της αναθέτει μία επικίνδυνη αποστολή, η Lisbeth Salander (Claire Foy) βρίσκεται αγκυλωμένη σε έναν σκοτεινό και βίαιο ιστό, αφού μυστήριες δυνάμεις βάζουν φωτιά στο διαμέρισμα της και την αφήνουν ετοιμοθάνατη. Μαζί με τον παλιό φίλο και μοναδικό σύμμαχο, το δημοσιογράφο Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnason), η Lisbeth ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρει αυτούς που της επιτέθηκαν, να προστατεύσει τον νεαρό γιο του επιστήμονα και να πάρει πίσω ό,τι της πήραν. Όσο ο ιστός σφίγγει γύρω της, εκείνη βυθίζεται στις σκιές του δικού της μυστηριώδους παρελθόντος.

Η θρυλική, αυτόκλητη τιμωρός -που έχει ξεπηδήσει από τη νουάρ λογοτεχνική σειρά φαινόμενο “Millennium” – επιστρέφει ανανεωμένη με μία καταιγιστική κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου. Στο ρόλο της δαιμόνιας Lisbeth Salander εμφανίζεται η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και απίθανα μεταμορφωμένη Claire Foy (The Crown) υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του ανερχόμενου Ουρουγουανού Fede Alvarez, που γνωρίσαμε στο απρόσμενο blockbuster “Don’t Breathe”. Το casting της καθηλωτικής περιπέτειας με τη σαγηνευτική ατμόσφαιρα συμπληρώνουν οι Sverrir Gudnason (Borg vs McEnroe) και Sylvia Hoeks (Blade Runner 2049).

Ο Alvarez, θαυμαστής του “The Crown” και της βραβευμένης ερμηνείας της Foy στον ρόλο της Βασίλισσας Ελισσάβετ, λέει ότι το σπάνιο ταλέντο της να εμβαθύνει στο χαρακτήρα την έκανε τέλεια για τον ρόλο της Lisbeth Salander. «Από την πρώτη σκηνή στο “The Crown” ερωτεύτηκα τον τρόπο που μπόρεσε να διηγηθεί μία συναισθηματική ιστορία», λέει ο σκηνοθέτης. «Μπορεί να εκφράσει ένα πέλαγος καταπιεσμένων συναισθημάτων μόνο με τα μάτια».

Η Foy είναι αναγνώστρια των μυθιστορημάτων με τη σκοτεινή ηρωίδα. «Τα αγάπησα τα βιβλία. Τα έχω διαβάσει δώδεκα χρόνια τώρα. Τότε, ήμουν είκοσι χρονών και διάβαζα για ένα κορίτσι είκοσι χρονών. Μου άνοιξαν τα μάτια, ειδικά αφού η γυναίκα είναι η πιο ενδιαφέρουσα παρουσία στην ιστορία».

Η Lisbeth στο «Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης», κατά τη Foy, έχει ωριμάσει σε σχέση με τα τρία πρώτα βιβλία, αλλά ακόμα αδυνατεί να βρει πού πηγαίνει. «Είναι τελείως ανεξάρτητη. Έχει πολλά χρήματα, αλλά είναι χαμένη. Είναι μαχητής, αλλά σε αυτή την ταινία δεν έχει σκοπό. Οπότε παίρνει τις λάθος αποφάσεις για να βρει έναν σκοπό. Είναι πιο σκληρή από αυτό που δείχνει. Είναι η κλασική περίπτωση που δεν κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του».

Το cinemagazine.gr και η Feelgood σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» την Τρίτη 06/11 στις 20:00 (ώρα προσέλευσης 19:30) στην αίθουσα Vmax Sphera των Village Cinemas@Τhe Μall Αthens κάνοντας comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ της επίσημης σελίδας του cinemagazine στο facebook. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η ταινία «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» κυκλοφορεί 8 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.