17:00
28/5

«Καλοί Οιωνοί» στις σελίδες μας! Κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου των Τέρι Πράτσετ και Νιλ Γκέιμαν

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις SEΛΙΝΙ σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου «Καλοί Οιωνοί» των Τέρι Πράτσετ και Νιλ Γκέιμαν.

Τον Τέρι Πράτσετ (1948-2015) τον γνωρίζετε από χιουμοριστικά μυθιστορήματα φαντασίας όπως ο «Δισκόκοσμος» και τον Νιλ Γκέιμαν ως το ζοφερό μυαλό πίσω από τα «Sandman» και «American Gods». Ώρα λοιπόν να τους διαβάσετε στην δημιουργική τους σύμπραξη «Καλοί Οιωνοί», το μυθιστόρημα που έγραψαν από κοινού το 1990 και μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη με εξαιρετικούς πρωταγωνιστές τους Μάικλ Σιν και Ντέιβιντ Τέναντ.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη των «Καλών Οιωνών»:

Σύμφωνα με «Τας Ωραίας και Ακριβείς Προφητείας της Αγνής Νάτερ, Μάγισσας» –τον μοναδικό πλήρως αξιόπιστο οδηγό για το μέλλον, που έγραψε, ευτυχώς, το 1655, πριν ανατινάξει ολόκληρο το χωριό της μαζί με τους κατοίκους του, που είχαν συγκεντρωθεί για να την ρίξουν στην πυρά – ο κόσμος θα καταστραφεί ένα Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο Σάββατο. Αμέσως μετά το τσάι... Οι άνθρωποι προσπαθούν να προβλέψουν το τέλος του κόσμου σχεδόν από την δημιουργία του, οπότε είναι απόλυτα φυσικό να είναι επιφυλακτικοί όταν εμφανίζεται μια νέα ημερομηνία για την Ημέρα της Κρίσης. Αυτή τη φορά όμως, οι στρατοί του Καλού και του Κακού πραγματικά φαίνονται να προετοιμάζονται. Οι τέσσερεις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης είναι καθ’ οδόν. Η Ατλαντίδα αναδύεται. Βάτραχοι πέφτουν απ’ τον ουρανό. Τα νεύρα τεντώνονται και όλα δείχνουν να βαδίζουν σύμφωνα με το Θεϊκό Σχέδιο. Όμως, ένας καλοπερασάκιας δαίμονας και ένας ιδιότροπος άγγελος θα προτιμούσαν να αποφευχθεί η Αρπαγή. Και μέσα σε όλα αυτά κάποιος έχασε και τον Αντίχριστο...

Προφανώς οι «Καλοί Οιωνοί» είναι μία παλαβή σάτιρα με έντονα στοιχεία φαντασίας, κωμωδίας και τρόμου. Ο ίδιος ο Γκέιμαν είχε δηλώσει για την τηλεοπτική μεταφορά: «Οι άνθρωποι ερωτεύτηκαν έναν άγγελο και έναν δαίμονα στο βιβλίο που γράψαμε με τον Τέρι Πράτσετ, και ήταν τόσο ενθουσιασμένοι όσο και νευρικοί για να δουν πως θα είναι η εμφάνισή τους στην οθόνη - και ίσως να ήμουν ο πιο νευρικός και ενθουσιασμένος από όλους... Ο Μάικλ Σιν είναι ο καλύτερος και πιο φίνος από τους ευπώλητους αγγέλους και ο Ντέιβιντ Τέναντ ο πιο κουλ και απολαυστικός δαίμονας. Μαζί είναι ένα κολασμένο δίδυμο (ή μήπως εννοώ παραδεισένιο;)». 

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις SEΛΙΝΙ, δίνουν την ευκαιρία σε 3 τυχερούς να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Καλοί Οιωνοί» των Τέρι Πράτσετ και Νιλ Γκέιμαν. Κάντε comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook για να το διεκδικήσετε. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.