Ο Τομ Χανκς είναι «Ο Καλός Ποιμένας»: Κερδίστε αντίτυπα του κλασικού μυθιστορήματος του Σ.Σ.Φόρεστερ - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
19:00
30/6

Ο Τομ Χανκς είναι «Ο Καλός Ποιμένας»: Κερδίστε αντίτυπα του κλασικού μυθιστορήματος του Σ.Σ.Φόρεστερ

Το cinemagazine.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Οξύ σάς δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε το μυθιστόρημα «Ο Καλός Ποιμένας» του Σεσιλ Σκοτ Φόρεστερ.

Ο Τομ Χανκς και η θεματολογία της πιο σκοτεινής στιγμής της ανθρωπότητας στον περασμένο αιώνα έχουν ιστορία. Με τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», υπό την καθοδήγηση του Στίβεν Σπίλμπεργκ, πίσω στο 1998, εγκαινιάστηκε μια σειρά σχεδίων του ηθοποιού που σχετίστηκαν όλα τους με την καθοριστική αυτή εποχή. Τη «Διάσωση» ακολούθησε το τηλεοπτικό «Στην Πρώτη Γραμμή», στου οποίου ήταν την παραγωγή (αλλά και συνέγραψε πολλά επεισόδια), το ντοκιμαντέρ «We Stand Alone Together», το μικρού μήκους «Beyond All Boundaries» και βέβαια το «Pacific».

Το «Greyhound, H Mάχη του Ατλαντικού» αφηγείται την ιστορία ενός κυβερνήτη αντιτορπιλικού, κατά τη διάρκεια του Πολέμου, ηγούμενου 37 πολεμικών πλοίων που πρέπει να διαπλεύσουν τον Βόρειο Ατλαντικό με την εχθρική συνοδεία κάμποσων γερμανικών υποβρυχίων να είναι στο κατόπι τους.

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα «Ο Καλός Ποιμένας» του Σ.Σ. Φόρεστερ, που εκδόθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '50 και σηματοδοτεί το πρώτο σενάριο του Χανκς από την «Περίπτωση Λάρι Κράουν» (2011). Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Ρομπ Μόργκαν, Στίβεν Γκρέιαμ και Ελίζαμπεθ Σου.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα 10 Ιουλίου στην Apple TV.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ψυχρός και απόμακρος αλλά με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, ο αντιπλοίαρχος Τζορτζ Κράους διορίζεται καπετάνιος ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού εν μέσω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Με την ευθύνη να βαραίνει στις πλάτες του, προσπαθώντας να ξεχάσει τον αποτυχημένο του γάμο και την ως τώρα στάσιμη καριέρα του στο Πολεμικό Ναυτικό, θα ηγηθεί μιας μοίρας Συμμαχικών πλοίων που αναλαμβάνουν να συνοδεύσουν μια εμπορική νηοπομπή από τη μια πλευρά του Ατλαντικού ως την άλλη.

Η εκπληκτική ανάπτυξη του χαρακτήρα και της πλοκής κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο, σ’ ένα κλασικό πολεμικό μυθιστόρημα από έναν πραγματικό μετρ του είδους.

- Κανείς δεν γράφει για τη θάλασσα σαν τον C. S. Forester  –Time

- Γρήγορο και καθηλωτικό… Ο Forester είναι μοναδικός στο είδος του –The New York Times

- Ίσως το πιο συναρπαστικό βιβλίο μετά το “Ο γέρος και η θάλασσα του Χέμινγουεϊ” –The Guardian

Ο Cecil Louis Troughton Smith (λογοτεχνικό ψευδώνυμο Cecil Scott Forester) γεννήθηκε στο Κάιρο το 1899, μεγάλωσε στο Λονδίνο και αρκετά χρόνια αργότερα, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μετεγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ δουλεύοντας για το βρετανικό Υπουργείο Πληροφοριών. Έγινε ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς των μέσων του 20ού αιώνα χάρη στη μοναδική του ικανότητα να γράφει ναυτικές πολεμικές περιπέτειες – αλλά και κλασικά αισθηματικά έπη όπως «Η Βασίλισσα της Αφρικής», που ενσαρκώθηκε στη μεγάλη οθόνη από την Κάθριν Χέπμπορν.

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις Οξύ δίνουν την ευκαιρία σε τρεις τυχερούς να κερδίσουν το μυθιστόρημα «Ο Καλός Ποιμένας» του Σεσιλ Σκοτ Φόρεστερ κάνοντας comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook για να τα διεκδικήσετε. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα (συμμετοχές μέχρι και Τετάρτη 8 Ιούλιου).