Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» ξανά στην κορυφή! Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
17:00
30/7

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» ξανά στην κορυφή! Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία

Η αριστουργηματική ταινία κινουμένων σχεδίων ζωντανεύει ξανά και σπάει ρεκόρ εισιτηρίων.

 

Με περισσότερα από 960 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, το μεγαλύτερο άνοιγμα ΣΚ όλων των εποχών για τον μήνα Ιούλιο και 163.788 εισιτήρια (μέχρι στιγμής) το πρώτο 10ήμερο στην Ελλάδα, ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» βρίσκεται ξανά στην κορυφή 25 χρόνια μετά την αυθεντική ταινία.

Τα ηνία αυτού του φιλόδοξου και απαιτητικού εγχειρήματος ανέλαβε ο Τζον Φαβρό, που είχε ήδη κλέψει εντυπώσεις με το εντυπωσιακό «Βιβλίο της Ζούγκλας» (Όσκαρ Οπτικών Εφέ).  Ο νέος Βασιλιάς τιμά το DNA του και μας ταξιδεύει στην αφρικανική σαβάνα με όχημα μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες του σινεμά, προσφέροντας μας ένα καθηλωτικό θέαμα. Μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σύγχρονου θεάματος και της μουσικής βιομηχανίας δίνουν τις φωνές τους στους αξέχαστους ήρωες, ανάμεσα τους οι Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard και Seth Rogen.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων είναι μία από τις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών με δυο Όσκαρ στην κατοχή της (Τραγουδιού για το «Can You Feel the Love Tonight» και Μουσικής για τον Χανς Ζίμερ), δύο βραβεία Γκράμι και πάνω από 14 εκατομμύρια πωλήσεις. Το 1997 η θεατρική εκδοχή της ταινίας έκανε ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ κερδίζοντας 6 βραβεία Τόνι και παραμένει ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ, με παραστάσεις σε όλον τον κόσμο. 

25 χρόνια μετά, ο Βασιλιάς επιστρέφει στον κινηματογράφο μεγαλοπρεπής, μαγεύει με τις ολοζώντανες εικόνες του και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Σύνοψη

Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα. Δεν είναι όλοι, όμως, χαρούμενοι στο βασίλειο με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Το μονοπάτι για τον θρόνο χαράζεται με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα. Με τη βοήθεια των καινούργιων φίλων του, ο Σίμπα θα σταθεί στο ύψος του και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν δικαιωματικά. Διάρκεια: 118’

Το cinemagazine.gr και η Feelgood δίνουν την ευκαιρία σε 5 τυχερούς να κερδίσουν από ένα πακέτο Lion King που περιλαμβάνει t-shirt, κονκάρδα, μπρελόκ και μαγνητικό κάδρο της ταινίας. Κάντε comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook για να τα διεκδικήσετε. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η ταινία «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» κυκλοφορεί ήδη στους κινηματογράφους από τη Feelgood.