Ένας έρωτας πέρα από τον χρόνο: Κερδίστε τους δυο πρώτους τόμους «Outlander» της Νταϊάνα Γκάμπαλντον - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
15:00
30/11

Ένας έρωτας πέρα από τον χρόνο: Κερδίστε τους δυο πρώτους τόμους «Outlander» της Νταϊάνα Γκάμπαλντον

Ώρα για δώρα λίγο πριν τις γιορτές! Το cinemagazine.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Anubis σάς δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε τους δυο πρώτους τόμους της λογοτεχνικής σειράς «Outlander» της Νταϊάνα Γκάμπαλντον.

Το εκδοτικό φαινόμενο της Νταϊάνα Γκάμπαλντον, που ενέπνευσε την τηλεοπτική υπερπαραγωγή «Outlander» και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 10 γλώσσες κατακτώντας τις σημαντικότερες λίστες best-sellers παγκοσμίως επιστρέφει με δυο νέα βιβλία, «Τα Τύμπανα του Φθινοπώρου»  (βιβλίο 7) και «Στο Σταυροδρόμι των Αιώνων» (βιβλίο 8).

Με αφορμή την κυκλοφορία των νέων τόμων, το cinemagazine.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Anubis δίνουν την ευκαιρία σε δυο τυχερούς/-ές να κερδίσουν ο καθένας/-μια τα δυο πρώτα βιβλία της λογοτεχνικής σειράς «Σάσεναχ, η Ξένη» και «Σε Ξένο Χρόνο».

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Outlander Βιβλίο 1- Σάσεναχ, η Ξένη

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Diana Gabaldon | ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ειρήνη Παϊδούση

Το 1946, η Κλαιρ Ράνταλ, μια στρατιωτική νοσοκόμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ξαναβρίσκεται με το σύζυγό της για ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος στη Σκοτία. Η μοίρα όμως τους χωρίζει ξανά, όταν η ηρωίδα περνά μέσα από έναν κύκλο μονόλιθων στα Χάιλαντς και μεταφέρεται ως διά μαγείας στη Σκοτία του 1743. Εκεί, γίνεται ξαφνικά μια Σάσεναχ, μια ξένη σε έναν τόπο που μαστίζεται από τον πόλεμο και τις διαμάχες των φατριών. 

Διχασμένη ανάμεσα στο πάθος και το καθήκον, τη βία και την προκατάληψη, η Κλαιρ θα ζήσει ένα συγκλονιστικό έρωτα με τον νεαρό Τζέιμι Φρέιζερ, ένα θαρραλέο Σκοτσέζο πολεμιστή. Το πάθος του Τζέιμι για τη μοιραία γυναίκα είναι τόσο παράφορο, που σύντομα η Κλαιρ θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πίστη και τον έρωτα, παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο ζωές εντελώς ασυμβίβαστες.

Outlander Βιβλίο 2 - Σε Ξένο Χρόνο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Diana Gabaldon  | ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ειρήνη Παϊδούση 

H ευτυχία δε διαρκεί για πάντα. Σύντομα η Κλαιρ θα γνωρίσει τη σκληρή όψη της μοίρας. Θα κατηγορηθεί ως μάγισσα και θα κινδυνεύσει να καεί στην πυρά, θα γνωρίσει τον πόνο και την προδοσία και θα ανακαλύψει ένοχα μυστικά, ικανά να οδηγήσουν ανθρώπους στο θάνατο. Ωστόσο εκείνη θα πρέπει να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό και να παλέψει για να γιατρέψει την ψυχή του αγαπημένου της από τραύματα που φαίνεται ότι δε θα επουλωθούν ποτέ.

Outlander Βιβλίο 3 - Παγιδευμένη στο Χρόνο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Diana Gabaldon | ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παρασκευή Αυγουστίνου 

Είκοσι ολόκληρα χρόνια φύλαξε το μυστικό της η Κλαιρ Ράνταλ. Τώρα επιστρέφει με τη νεαρή της κόρη στα ομιχλώδη Χάιλαντς για να αποκαλύψει μια αλήθεια εκπληκτική και συνάμα τρομερή. Μια αλήθεια που έχει να κάνει με το μυστήριο ενός αρχαίου κύκλου μονόλιθων αλλά και με έναν παράφορο έρωτα που μοιάζει να αψηφά τα όρια του χρόνου.

Outlander Βιβλίο 4  - Οι Φλόγες της Εξέγερσης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Diana Gabaldon | ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παρασκευή Αυγουστίνου

Η Κλαιρ και ο Τζέιμι εγκαταλείπουν το Παρίσι και τις δολοπλοκίες που αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην Αυλή του Λουδοβίκου ΙΕ’ και επιστρέφουν στα Χάιλαντς. Όλα δείχνουν πως εκεί θα βρουν επιτέλους την πολυπόθητη γαλήνη, ώσπου η μοίρα φέρνει στο δρόμο τους ένα φρικτό εφιάλτη από το παρελθόν! 

Καθώς οι μέρες περνούν, η προσπάθεια για την παλινόρθωση των Στούαρτ εντείνεται και η καταδικασμένη δεύτερη Εξέγερση των Ιακωβιτών ξεσπά. Τώρα η Κλαιρ και ο Τζέιμι επιδίδονται σε μια φρενήρη κούρσα ενάντια στο χρόνο με σκοπό να αποτρέψουν τη σφαγή των φατριών στο Κάλοντεν. 

Outlander Βιβλίο 5 - Στη Δίνη των Αιώνων

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Diana Gabaldon | ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ιωάννα Ζαπάντη 

Κάλοντεν, 1746. Ο γενναίος Τζέιμι Φρέιζερ έχει πέσει στο πεδίο της μάχης, όπου ήταν σίγουρος πως θα πέθαινε. Ωστόσο, ξανασηκώνεται ολοζώντανος μα τραυματίας για να έρθει αντιμέτωπος με την εκτέλεση ή τη φυλακή. Και οι δύο προοπτικές ωχριούν μπροστά στον πόνο της απώλειας: η γυναίκα του έχει φύγει για πάντα – ο ίδιος την έστειλε πίσω στο μέλλον για την ασφάλεια της ίδιας και του αγέννητου παιδιού τους.

Κι όμως, κάποιες φορές το «για πάντα» διαρκεί λιγότερο από όσο νομίζουμε... Το 1968, η καρδιά της Κλαιρ κοντεύει να σπάσει, καθώς ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της τελικά επέζησε. Με τη βοήθεια της κόρης της, σχεδόν ενήλικης πια, η Κλαιρ αποφασίζει να επιστρέψει για να βρει τον άντρα που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεχάσει.

Outlander Βιβλίο 6 - Σε Ξένες Ακτές

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Diana Gabaldon | METΑΦΡΑΣΗ: Γιάννης Βοζίκης

Πίσω στη Σκοτία του 1766, η Κλαιρ επιστρέφει μαζί με τον Τζέιμι Φρέιζερ στο Λάλιμπροχ, όπου θα πρέπει να εξηγήσει στην οικογένειά του τη μυστηριώδη επανεμφάνισή της. Ταυτόχρονα, ζει με το φόβο για όσα έχουν αναμφίβολα αλλάξει στα είκοσι χρόνια της απουσίας της. Παραμένουν άραγε τα αισθήματα του πολυαγαπημένου της Τζέιμι αναλλοίωτα, όπως την αφήνει να πιστέψει, ή έχει προχωρήσει στη ζωή του και της το κρύβει;

Οι εντάσεις που θα ακολουθήσουν μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις και μια ξαφνική απαγωγή θα γίνουν αφορμή για ένα μεγάλο υπερατλαντικό ταξίδι. Η Κλαιρ και ο Τζέιμι θα σαλπάρουν για νέα μέρη και εξωτικά τοπία, μπλέκοντας στη μία περιπέτεια μετά την άλλη, ενώ θα έρθουν αντιμέτωποι με παλιούς και νέους εχθρούς, αφήνοντας τη σχέση τους να δοκιμαστεί ξανά και ξανά.

 

Outlander Βιβλίο 7 - Τα Τύμπανα του Φθινοπώρου (ΝΕΟ)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Diana Gabaldon | METΑΦΡΑΣΗ: Διονυσία Στεφανοπούλου

Βόρεια Καρολίνα, 1767. Μετά την αποβίβασή τους στις αμερικανικές αποικίες, η Κλαιρ και ο Τζέιμι αποφασίζουν να αδράξουν την ευκαιρία μιας καινούριας αρχής στις εύφορες κοιλάδες του Νέου Κόσμου, αντί να επιστρέψουν στη Σκοτία, που μαστίζεται από το λιμό και τη φτώχεια. Όπως πολύ καλά γνωρίζει η Κλαιρ, όμως, δε θα είναι όλα ρόδινα στη νέα τους Εδέμ? η ελπίδα τους για μια γαλήνια ζωή απειλείται τόσο από εξωτερικούς παράγοντες -το βρετανικό στέμμα και την επερχόμενη επανάσταση- όσο και από εσωτερικούς – τη θεία του Τζέιμι, Τζοκάστα Μακένζι.

Ωστόσο, ένας Χαϊλάντερ είναι γεννημένος για να διακινδυνεύει – το ίδιο και μια ταξιδιώτισσα του χρόνου. Οι δυο τους είναι εφησυχασμένοι, άλλωστε, γνωρίζοντας πως η κόρη τους, Μπριάννα, ζει ασφαλής στην αντίπερα όχθη ενός επικίνδυνου μέλλοντος. Κι όμως, η Ιστορία δε λυπάται κανέναν και η κόρη τους έχει άλλα σχέδια.

 

Outlander Βιβλίο 8 - Στο Σταυροδρόμι των Αιώνων (ΝΕΟ)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Diana Gabaldon | METΑΦΡΑΣΗ: Ιωάννα Γεωργοπούλου

Άνοιξη 1971. Μια μοιραία ανακάλυψη ταράζει την Μπριάννα, που έχει πρόσφατα αποχαιρετήσει τη μητέρα της, αφήνοντάς την να αναζητήσει τον μεγάλο της έρωτα πίσω στον 18ο αιώνα. Σύμφωνα με ένα παλιό δημοσίευμα, η ευτυχία της Κλαιρ και του Τζέιμι στην Αμερική δεν είναι γραφτό να κρατήσει για πολύ. Μη μπορώντας να μείνει άπραγη, η Μπριάννα αποφασίζει να περάσει κι εκείνη από τον κύκλο των μονόλιθων για να επιχειρήσει να σώσει τους γονείς της – κάτι που της είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς σημαίνει πως πρέπει αφενός να εγκαταλείψει τον αγαπημένο της Ρότζερ και αφετέρου να γνωρίσει από κοντά τον αληθινό της πατέρα.

Αντιμέτωπη με μια σειρά από απρόβλεπτες και βαθιά τραυματικές εμπειρίες σε έναν άγνωστο τόπο και χρόνο, η Μπριάννα θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα γεγονότα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ίδια της την ύπαρξη. Παράλληλα, ο Ρότζερ θα μάθει τα σχέδιά της – θα αποδειχτεί όμως η αγάπη του τόσο δυνατή, ώστε να τον κάνει να την ακολουθήσει;

Συμμετοχή στον διαγωνισμό

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις Anubis δίνουν την ευκαιρία σε δύο τυχερούς/-ές να κερδίσουν τα δυο πρώτα βιβλία της σειράς Outlander της Νταϊάνα Γκάμπαλντον «Σάσεναχ, η Ξένη» και «Σε Ξένο Χρόνο» κάνοντας comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook για να τα διεκδικήσετε. Οι νικητές/-τριες θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα (συμμετοχές μέχρι και Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).