Τζορτζ Κλούνεϊ

2008-02-06 14:05:21
Loading the player ...

Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Michael Clayton»
Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Michael Clayton»

«Ενώ ο Μάικλ είναι τέλειος στο να λύνει τα προβλήματα των άλλων, η ταινία τον βρίσκει στο αποκορύφωμα της απογοήτευσης του για την καριέρα του. Ξεκίνησε με τη φιλοδοξία να γίνει ένας τρανός δικηγόρος, αλλά στην πορεία γίνεται είναι ένας ανώριμος άνθρωπος», αναφέρει ο 46χρονος Τζορτζ Κλούνει για τον Μάικλ Κλέιτον, το ρόλο που τον φέρνει φέτος για άλλη μια φορά στο χορό των υποψηφίων.

Δύο χρόνια αφότου απέσπασε το βραβείο του Β’ Αντρικού για το πολύπλοκο «Syriana» -ήταν επίσης υποψήφιος για το «Καληνύχτα και καλή τύχη»- φέτος έρχεται ξανά στην παρέα των Α’ αντρικών.

Χωρίς να περιφέρεται απλώς ως ένας ακόμα ωραίος του Χόλιγουντ, αποτελεί έναν από τους πιο έξυπνους και πολιτικοποιημένους ηθοποιούς με αρκετές ταινίες του να αντικατοπτρίζουν τις πολιτικές του πεποιθήσεις, αλλά με τα διαλείμματα πιο light ταινιών να μη λείπουν. Παράλληλα, έχει δοκιμαστεί στη σκηνοθεσία και το σενάριο. Σκεπτόμενος και με πολύ χιούμορ, ο αιώνιος εργένης Κλούνει είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην μεγάλη πίτα του αμερικάνικου κινηματογράφου.

Επόμενη κινηματογραφική του στάση: «Leatherheads», «Burn after reading» και δανείζει τη φωνή του στο animation «The fantastic Mr.Fox»
  • Ντάνιελ Ντέι Λούις - Νικητής στον Α΄ Ανδρικό Ρόλο

    Χύθηκε αίμα στους Α' αντρικούς. Η βραβευμένη Έλεν Μίρεν ανοίγει το φάκελο και ο Ντάνιελ Ντέι Λουις βγαίνει ο μεγάλος νικητής από την αντροπαρέα. Σήκωσε το Οσκαρικό τρόπαιο έχοντας καρφιτσωμένο [...]

  • Τζορτζ Κλούνεϊ

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Michael Clayton» [...]

  • Τζόνι Ντεπ

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet street» [...]

  • Τόμι Λι Τζόοουνς

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «In the Valley of Elah» [...]

  • Βίγκο Μόρτενσεν

    Yποψήφιος για την ερμηνεία του στο «Επικίνδυνες Υποσχέσεις» [...]

  • Κέισι Αφλεκ

    Υποψήφιος για την ερμηνεία του στην ταινία: «Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από το Δειλό Ρόμπερτ Φορντ». [...]

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ