Τίλντα Σουίντον - Νικήτρια στο Β' Γυναικείο Ρόλο

2008-02-06 15:09:12
Loading the player ...

H Τίλντα Σουίντον είναι η νικήτρια του Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την πολύ καλή της ερμηνεία στην ταινία "Michael Clayton". Μία από τις μεγάλες φετινές ανατροπές, αφού το φαβορί ήταν η Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία στο "Ι΄m not there"΄.
H Τίλντα Σουίντον είναι η νικήτρια του Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την πολύ καλή της ερμηνεία στην ταινία "Michael Clayton". Μία από τις μεγάλες φετινές ανατροπές, αφού το φαβορί ήταν η Κέιτ Μπλάνσετ για την  ερμηνεία στο "Ι΄m not there". Η ανακοίνωση την βρήκε έκπληκτη κι αφιέρωσε ενθουσιασμένη το βραβείο σε όλους τους συνεργάτες της.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα των υποψηφίων της Ακαδημίας. Στο Μάικλ Κλέιτον υποδύεται τη δικηγόρο Κάρεν Κράουντερ μιας πολυεθνικής εταιρείας. Το ρόλο αυτό προσέγγισε σαν ο χαρακτήρας της Κάρεν να είναι μία κακή ηθοποιός

Η Μυστική της Ταυτότητα: Είναι μία χαρακτηριστική φιγούρα του ανεξάρτητου κινηματογραφικού κόσμου. Εχει πρωταγωνιστήσει στο «Orlando» του 1993 και έχει ήταν υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες το 2001 με το «The Deep End». Εκανε το ντεμπούτο σε mainstream ταινίες με το «Χρονικό της Νάρνια» και δηλώνει ότι της αρέσει να θεωρεί τον εαυτό της σαν ένα «κατάσκοπο» των μεγάλων στούντιο.

Χολιγουντιανή της φιλοδοξία; Να κάνει φιλμ νουάρ, όπως το αγαπημένο της «Mildred Pierce».

Επόμενη κινηματογραφική στάση: Στο «Burn after reading» των αδελφών Κοέν και πάλι μαζί με τον Τζωρτζ Κλούνεί.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ