ΚΑΝΝΕΣ 2010 / ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

Outrage

2010-05-17 11:48:35

Outrage




O Τακέσι Κιτάνο επιστρέφει με μια ιστορία για τα άδυτα της Γιακούζα, την ηδονή της εξουσίας και τον γιαπωνέζικο κώδικα τιμής. Στο νέο φιλμ του Γιαπωνέζου μάστερ, γινόμαστε μάρτυρες της...

O Τακέσι Κιτάνο επιστρέφει με μια ιστορία για τα άδυτα της Γιακούζα, την ηδονή της εξουσίας και τον γιαπωνέζικο κώδικα τιμής. Στο νέο φιλμ του Γιαπωνέζου μάστερ, γινόμαστε μάρτυρες της απίστευτης βιαιότητας που επικρατεί στους κόλπους του εκεί οργανωμένου εγκλήματος αλλά και των μηχανορραφιών για την εξασφάλιση της απόλυτης δύναμης. Ξεκινώντας από μια μικρή αφορμή, παρακολουθούμε το ντόμινο της βίας να ξεκινά από τον τελευταίο γιακουζο-κακομοίρη για να φτάσει στο μεγάλο αφεντικό, που σε όλη τη διάρκεια της ταινίας κινεί τα νήματα.

Παράλληλα, η άνοδος και η πτώση ανδρών σπουδαίων, όπως και η μάχη μεταξύ παλιού και νεότερου κώδικα τιμής, διατρέχουν τις σχεδόν δύο ώρες τις ταινίας. Στην πραγματικότητα, το φιλμ αποτελείται από σεκάνς στις οποίες παρακολουθούμε κάποια πράξη βίας, πάντοτε αυφάνταστη ομολογουμένως: χαρτοκόπτες, σχοινιά, φίδια, μπαλτάδες, μολύβια και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας γίνονται φονικά όπλα στα χέρια των απίθανων Γιακούζι. Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις, που οδηγούν στην κατάσταση του εύγλωττου τίτλου, είναι επώδυνες όσο και διασκεδαστικές αφού μεε κυνισμό και ψυχραιμία, ο Κιτάνο σκιαγραφεί τον κύκλο της βίας σε μια κοινωνία κλειστή, που ζει με τους δικούς της κανόνες.

Φαίδρα Βόκαλη

Loading the player ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 23 Μαϊου

19.15 Τελετή Λήξης
23.00 THE TREE Julie Bertuccelli

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ