11:14
16/7

10ο AOAFF: Απόψε το «Γαϊδουροτόμαρο» του Ζακ Ντεμί σε Λαΐς και Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή

To 10o Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το 4ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, παρουσιάζουν το παραμυθένιο «Γαϊδουροτόμαρο» (Peau d’âne, 1970) του Ζακ Ντεμί σε δυο χώρους (θερινό σινεμά Λαΐς και Κήπος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών) την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 21:15

To 4ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου και το 10ο Athens Open Air Film Festival συναντώνται αυτό το καλοκαίρι για να γιορτάσουν μαζί τα πενήντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του μαγευτικού και πολύχρωμου παραμυθιού του Jacques Demy.

Η προβολή θα γίνει παράλληλα σε δυο πανέμορφους θερινούς χώρους της Αθήνας, στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Είσοδος από Διδότου 6) και στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς, στην ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136).

Έτσι τα δυο φεστιβάλ προσφέρουν σε περισσότερους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν αυτήν τη ξεχωριστή ταινία και την υπέροχη πρωταγωνίστριά της Κατρίν Ντενέβ, διοργανώνοντας την ταυτόχρονη προβολή της σε δύο διαφορετικούς χώρους στην Αθήνα 

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο μπλε βασιλιάς υποσχέθηκε στην ετοιμοθάνατη βασίλισσα να ξαναπαντρευτεί μονάχα με γυναίκα πιο όμορφη από αυτήν. Μα σε όλο το βασίλειο μόνο η ίδια του η κόρη συναγωνίζεται την μητέρα της. Για να αποφύγει το γάμο, η πριγκίπισσα ζητά από τον πατέρα της τα πιο απίθανα δώρα. Όταν της τα φέρνει, απεγνωσμένη του ζητά το πιο πολύτιμο του απόκτημα: το τομάρι του μαγικού γαϊδάρου, πηγή της περιουσίας του βασιλείου.

Πληροφορίες

Peau d’âne/Γαϊδουροτόμαρο του Jacques Demy (1970)
16 Ιουλίου 2020
Παράλληλη προβολή στο πλαίσιο του προγράμματος του 10ου Athens Open Air Film Festival

21.15: Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Είσοδος από Διδότου 6)
21.15: Λαΐς - Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Γκάζι)

Είσοδος ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Ελληνικοί υπότιτλοι.

Διαδικασία κράτησης για την προβολή στη Γαλλική Σχολή Αθηνών
Υποχρεωτική προ-κράτηση για την προβολή της Γαλλικής Σχολής Αθηνών λόγω περιορισμένων θέσεων. Τα ηλεκτρονικά δελτία εισόδου για την προβολή είναι διαθέσιμα μέσα από την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου εδώ.  Η προκράτηση ξεκινά την παραμονή κάθε προβολής, από τις 9 π.μ..

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα δελτία εισόδου για την προβολή της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής έχουν ήδη εξαντληθεί.

Διάθεση δωρεάν Δελτίων Εισόδου για την προβολή στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς
Για την προβολή στο θερινό σινεμά Λαΐς - Ταινιοθήκη της Ελλάδος τα δελτία εισόδου θα διανέμονται στην είσοδο του κινηματογράφου την ίδια μέρα από τις 20.00. 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η προβολή στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • 10ο AOAFF: Απόψε το «Γαϊδουροτόμαρο» του Ζακ Ντεμί σε Λαΐς και Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή
  • 10ο AOAFF: Απόψε το «Γαϊδουροτόμαρο» του Ζακ Ντεμί σε Λαΐς και Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή