Ποια αλλαγή καιρού; Ο «Όδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης» έρχεται απόψε στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:49
26/9

Ποια αλλαγή καιρού; Ο «Όδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης» έρχεται απόψε στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας

Η ταινία «Οδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης» προβάλλεται σήμερα στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1 (20:15, 26/09) στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας. Διαβάστε περισσότερα για το τμήμα εδώ και κλείστε τα εισιτήριά σας online στο viva.gr.

Ένα αγαπησιάρικο σκηνοθετικό ντεμπούτο που έρχεται με φόρα από το Φεστιβάλ του Τορόντο!

Η νεαρή ψυχολόγος Ίντρε πιάνει δουλειά σε ψυχιατρική κλινική. Σύντομα της ανατίθεται μία διακομιδή, στην οποία καλείται μαζί με μία νοσοκόμα να συνοδεύσουν δύο νοσηλευόμενους. Τα απρόοπτα ωστόσο δεν αργούν να εμφανιστούν στη διαδρομή, καθώς τα στεγανά μεταξύ των συνοδοιπόρων αρχίζουν να υποχωρούν με τον καθένα να πλησιάζει ένα βήμα πιο κοντά στα τραύματά του.

Στην πρώτη της μεγάλου μήκους σκηνοθετική απόπειρα, η Μαρία Καβταράτζε ξεκινά με αφετηρία το road movie για να μιλήσει απλά και ευρηματικά για την ψυχική νόσο, το τραύμα και τη διακριτική σχετικότητα που διέπει τη σχέση ιατρού και ασθενή. Στην πορεία αυτού του ασυνήθιστου road trip, η 27χρονη Λιθουανή σκηνοθέτις χτίζει με αξιοθαύμαστη επιμέλεια τους ήρωές της, οδηγώντας τους, με πυξίδα το λεπτό χιούμορ, προς την κατεύθυνση που εδράζονται οι πικρές αλήθειες της ζωής.