Ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ ανεβαίνει το «Βουνό» στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:42
24/9

Ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ ανεβαίνει το «Βουνό» στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας

Στις 22:30 απόψε, στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ, οι πολυαγαπημένοι μας Τζεφ Γκόλντμπλαμ και Ντενί Λαβάν («Οι Εραστές της Γέφυρας», «Holy Motors») δίνουν ραντεβού στην οθόνη του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, για την πανελλήνια πρώτη προβολή μιας από τις πιο αναπάντεχες αμερικανικές ταινίες της χρονιάς.

Ο Τάι Σέρινταν στο ρόλο ενός εσωστρεφή νεαρού κι ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ σ’ αυτόν ενός εκκεντρικού νευρολόγου, με προχωρημένη άποψη στην ψυχοθεραπεία, είναι τα ετερώνυμα που έλκονται στην τελευταία ταινία του Ρικ Άλβερσον. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια περιοδεία στα άσυλα της Βορειοανατολικής ακτής των ΗΠΑ και ταυτόχρονα μια διαδρομή με αντικρουόμενα κίνητρα, η οποία θα καλλιεργήσει τελικά μια σχέση μαθητή και μέντορα μεταξύ τους. 

Το οριστικό breakthrough ενός από τους πιο ιδιόρρυθμους δημιουργούς του μοντέρνου ανεξάρτητου σινεμά προκύπτει μέσα από ένα τριπαρισμένο και υπόγεια ειρωνικό road movie για την Αμερική των '50s. Εκπληκτικά φωτογραφημένο, σκηνοθετημένο μέσα από ψυχρές και εντυπωσιακές γεωμετρίες, αναχρονιστικά ντυμένο τις μουσικές του Oneohtrix Point Never και με ερμηνείες που κυμαίνονται από την εσωστρέφεια στην υστερία. Το «Βουνό» διεκδίκησε προ ημερών το Χρυσό Λιοντάρι του Φεστιβάλ Βενετίας.