25ες Νύχτες Πρεμιέρας: Ο Ίνγκβαρ Σίγκουρντσον βρίσκεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει «Μια Λευκή, Λευκή Μέρα» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:59
22/9

25ες Νύχτες Πρεμιέρας: Ο Ίνγκβαρ Σίγκουρντσον βρίσκεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει «Μια Λευκή, Λευκή Μέρα»

Ο βραβευμένος στις Κάννες πρωταγωνιστής της νέας ταινίας ενός πολυπαινεμένου νέου Ισλανδού σκηνοθέτη είναι φιλοξενούμενος του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και απόψε θα παρουσιάσει στο κοινό το έξοχο φιλμ. 

Εξαιρετικός ηθοποιός, με μακρά θητεία στο ισλανδικό σινεμά και συμμετοχές σε μεγάλες αμερικανικές παραγωγές όπως το «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντενβαλντ», το «Έβερεστ» και το «Suicide Swuad», ο Σίγκουρντσον παραδίδει μια θαυμάσια ερμηνεία στην καινούργια ταινία του Χλίνουρ Πάλμασον. Ο σκηνοθέτης του τιμημένου με 4 βραβεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο «Winter Brothers» (2017) επιστρέφει με μια ιστορία θλίψης, εκδίκησης μα πάνω απ' όλα αδιαπραγμάτευτης αγάπης.

Σ’ ένα απομονωμένο σημείο μιας απόμακρης χώρας, ο τοπικός αστυνομικός παλεύει με την ανάμνηση της πρόωρα χαμένης γυναίκας του (σε μια εντυπωσιακή εναρκτήρια σεκάνς), ενώ με τον καιρό υποψιάζεται πως του ήταν και άπιστη. Μοναδική του σανίδα ξεγνοιασιάς μένει η εγγονή του. Όμως ο πόνος της ανάμνησης και η αγανάκτηση δεν κάνουν καλό συνδυασμό, ιδίως από τη στιγμή που οι μοιχείες της μακαρίτισσας συζύγου έρχονται να γίνουν στον ήρωα ψύχωση.

Η κινηματογραφική «ισλανδική σταθερά» χτυπάει ξανά, μ’ ένα εντυπωσιακό ανθρωπόδραμα στο κλασικό, αποστειρωμένο σκανδιναβικό στυλ της θαυματουργού χώρας. Από την αρχή των ενσταντανέ του σπιτιού μέσα στις μέρες, τις εποχές, τον Χρόνο, μέχρι καταπληκτικές απροσδόκητες σκηνές (όπως εκείνη με τον κυλιόμενο βράχο), να ένα δράμα που πραγματεύεται την οργή και τη θλίψη της απώλειας μέχρι το φινάλε της λυτρωτικής φαντασματικής αγαλλίασης. 

Η ταινία «Μια Λευκή, Λευκή Μέρα» προβάλλεται σήμερα, στις 10 το βράδυ, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, παρουσία του πρωταγωνιστή.