Το ABC ακυρώνει τη «Roseanne» λόγω ρατσιστικού tweet της πρωταγωνίστριας Ροζάν Μπαρ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:43
30/5

Το ABC ακυρώνει τη «Roseanne» λόγω ρατσιστικού tweet της πρωταγωνίστριας Ροζάν Μπαρ

Ένα κακό αστείο για μια σύμβουλο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ABC που ακύρωσε τη συνέχεια της πιο πετυχημένης σειράς του στη φετινή σεζόν. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Roseanne» υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά sitcoms των 90ς (παίχτηκε στο διάστημα 1988-1997), χαρίζοντας φήμη, βραβεία και κέρδη στην πρωταγωνίστριά του Ροζάν Μπαρ. Ταυτισμένο με τη διασκέδαση της εργατικής τάξης των ΗΠΑ, την οποία και απεικόνιζε μέσω της οικογένειας Κόνερ, το σόου επανήλθε φέτος στο ABC σε μια απόφαση που δέχτηκε έντονη κριτική από τον Τύπο, που θεωρούσε τις ιδέες της σειράς ως σκουριασμένες και συντηρητικές. 

Παράλληλα, η ανοιχτή στήριξη της Μπαρ στη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ και το φλερτάρισμά της με ρατσιστικές απόψεις, έκαναν τη ιδέα της επαναφοράς της σειράς να μοιάζει άκαιρη, όμως το κοινό δεν είχε μιλήσει ακόμη. Τα νέα επεισόδια της «Roseanne» έφεραν όχι μόνο εξαιρετικά νούμερα, αλλά έστειλαν τη σειρά στην κορυφή της φετινής σεζόν, αποδεικνύοντας πως η επιτυχία της δεν είχε ξεχαστεί και υπήρχε εκεί έξω ένα μεγάλο σε αριθμό κοινό που αδιαφορούσε για την εικόνα της Μπαρ εκτός σόου - ή ακόμη και την υποστήριζε - και ενδιαφέρονταν μόνο για το τηλεοπτικό της προϊόν. Όσο όμως η «Roseanne» έφερε απρόσμενα κέρδη στο ABC, η Μπαρ έγινε ακόμη πιο ανεξέλεγκτη στα social media, με το δίκτυο πλέον να μην μπορεί να τη διαχειριστεί, καθώς η ίδια ανέβαζε συχνά υλικό fake news ή θεωρίες συνωμοσίας.  Για να φτάσουμε τελικά, στο προχθεσινό tweet. 

Η Μπαρ, συμμετέχοντας σε μια κουβέντα στο Twitter, αποκάλεσε την Βάλερι Τζάρετ (πρώην σύμβουλο του Ομπάμα) ως «παιδί της μουσουλμανικής αδελφότητας και του Πλανήτη των Πιθήκων». Βλέποντας μέσα στις επόμενες ώρες να δέχεται για πρώτη φορά τόσο αρνητική κριτική για κάτι που έγραψε, η ίδια έσβησε το tweet, και απολογήθηκε λέγοντας πως έκανε ένα κακό αστείο. Το θέμα όμως έγινε viral χθες και οδήγησε σε μια γρήγορη και σοκαριστική, για τα δεδομένα ενός τόσο μεγάλου δικτύου, απόφαση, ακυρώνοντας οριστικά τη σειρά εξαιτίας αυτού του tweet και της γενικότερης δημόσιας συμπεριφοράς της Μπαρ. Η φετινή σεζόν τελείωσε πριν από μια εβδομάδα και η μεγάλη της επιτυχία είχε οδηγήσει φυσικά στην ανανέωση, όμως κάτι τέτοιο τελικά δε θα συμβεί, τουλάχιστον από ABC, καθώς πάντα μπορεί να υπάρξει άλλο δίκτυο που θα αδιαφορήσει για όσα γίνονται εκτός TV. 

Δείτε παρακάτω μια σειρά από tweets με την απόφαση του ABC και τις αντιδράσεις γύρω από την ακύρωση του «Roseanne».