Η Ακαδημία παίρνει πίσω την απόφασή της, όλα τα Όσκαρ θα μεταδοθούν ζωντανά - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:38
16/2

Η Ακαδημία παίρνει πίσω την απόφασή της, όλα τα Όσκαρ θα μεταδοθούν ζωντανά

Τίποτα δεν θα αλλάξει στην τελετή των Όσκαρ την επόμενη Κυριακή, καθώς τα βραβεία στις τέσσερις κατηγορίες που θα έμεναν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης για λόγους οικονομίας χρόνου, θα δοθούν κανονικά. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μετά από τριήμερη ανταλλαγή ανακοινώσεων και εκατέρωθεν παρασκηνιακές απειλές που μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ, η Ακαδημία έκανε πάλι πίσω σε απόφαση-προσπάθεια τομής στην τελετή των Όσκαρ (όπως έκανε πριν μήνες με το Όσκαρ Δημοφιλούς Ταινίας). Οι τέσσερις κατηγορίες που αρχικά ανακοινώθηκε ότι δε θα συμπεριλαμβάνονται στην τηλεοπτική κάλυψη της τελετής (Φωτογραφία, Μοντάζ, Μακιγιάζ και Κομμώσεις, Live Action Μικρού Μήκους) αποδείχτηκαν πολύ σκληρές για να πεθάνουν και ειδικά η πρώτη, καθώς το Σωματείο των Κινηματογραφιστών ήταν αυτό που πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες

Συγκεκριμένα, μετά από χθεσινή συνάντηση του συμβουλίου της Ακαδημίας με τους εκπροσώπους των κινηματογραφιστών, η πρώτη έβγαλε την εξής σύντομη και περιεκτική ανακοίνωση: «Η Ακαδημία άκουσε τις αντιδράσεις των μελών της σχετικά με την παρουσίαση των τεσσάρων κατηγοριών. Όλα τα βραβεία θα παρουσιαστούν τηλεοπτικά χωρίς κάποια παρέμβαση, στην παραδοσιακή φόρμα. Ανυπομονούμε για τα Όσκαρ την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου.»

Η μετάφραση αυτού ήταν πως το Σωματείο των Κινηματογραφιστών και οι δεκάδες επώνυμοι υποστηρικτές του (λογικά και όλο το Σωματείο των Σκηνοθετών) ήταν πολύ ισχυρό ώστε να εκτοπιστούν τα μέλη του, ενώ η απόφαση να εξαιρεθεί αυτό αλλά να μείνουν εκτός TV οι άλλες κατηγορίες έμοιαζε βολική αλλά υπερβολικά γελοία - ας μην ξεχνάμε ότι επώνυμες διαμαρτυρίες υπήρξαν κυρίως για τους κινηματογραφιστές και τους μοντέρ, κάποιες πιο ελαφριές για τους μακιγιέρ και σχεδόν καμία για τα μικρού μήκους. 

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Τζον Μπέιλι, έκανε πάλι πίσω, όλοι θα πάνε αγκαλιασμένοι στο Dolby Theatre την άλλη Κυριακή κρατώντας την οργή τους στο παρασκήνιο, με το ABC (της Disney) να ακονίζει τα νύχια του αφού αν υπάρξει νέο χαμηλό τηλεθέασης θα γίνει πολύ πιο πιεστικό. 

Μείνετε συντονισμένοι στο cinemagazine.gr για την κάλυψη των φετινών βραβείων Όσκαρ με καθημερινά θέματα, νέα, αφιερώματα και προβλέψεις! Η COSMOTE TV φέρνει τη λάμψη των φετινών Όσκαρ στην Ελλάδα και θα μεταδώσει αποκλειστικά τη μεγάλη κινηματογραφική βραδιά στις 24 Φεβρουαρίου!