Ο Κένεθ Μπράνα είναι (επιτέλους) ο Γουίλιαμ Σέξπιρ! Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «All is True» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:23
6/12

Ο Κένεθ Μπράνα είναι (επιτέλους) ο Γουίλιαμ Σέξπιρ! Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «All is True»

Μετά από αρκετές διασκευές έργων του, ο Κένεθ Μπράνα γύρισε χωρίς να το αντιληφθεί κανείς μια ταινία με θέμα τα τελευταία χρόνια του διάσημου συγγραφέα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ασταμάτητος και πρόθυμος να συμμετέχει σε πολλαπλά, διαφορετικά μεταξύ τους, projects, ο Κένεθ Μπράνα ακούστηκε ξανά τους τελευταίους μήνες για 2 πολύ δημοφιλείς δουλειές που ετοιμάζει, την πολυθρύλητη διασκευή του «Artemis Fowl» αλλά και τον «Θάνατο στο Νείλο» της Άγκαθα Κρίστι όπου θα ξαναϋποδυθεί τον Πουαρό μετά την εισπρακτική επιτυχία που είχε το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές».

Τους τελευταίους μήνες όμως γύρισε, σχεδόν μυστικά, άλλη μια ταινία, και όχι ακριβώς κάτι λιγότερο φιλόδοξο. Μετά τις σεξπιρικές διασκευές («Ερρίκος ο Πέμπτος», «Άμλετ») που καθόρισαν τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ο Μπράνα έκανε το «All is True», μια ταινία με θέμα τα τελευταία χρόνια του μεγάλου συγγραφέα και φυσικά τον υποδύεται ο ίδιος.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Το έτος 1613, ο Σέξπιρ έχει αναγνωριστεί ως ο μεγαλύτερος θεατρικός συγγραφέας της εποχής του. Αλλά μία καταστροφή πλήττει το φημισμένο θέατρο Γκλόουμπ (Σφαίρα), το οποίο καίγεται συθέμελα. Ο Σέξπιρ επιστρέφει στο Στράτφορντ για να αντιμετωπίσει το ταραγμένο παρελθόν του και μια παραμελημένη οικογένεια. Βασανισμένος από το θάνατο του μοναχογιού του Χάμνετ, αγωνίζεται να διορθώσει τις ραγισμένες σχέσεις με τη γυναίκα και τις κόρες του. Παράλληα, αναγκάζεται να εξετάσει τις δικές του αποτυχίες ως σύζυγος και πατέρας. Η προσωπική αναζήτηση για την αλήθεια αποκαλύπτει μυστικά και μια οικογένεια σε πόλεμο».

Ο Μπεν Έλτον, δημιουργός γνωστών κωμωδιών («Blackadder», «The Young Ones») υπογράφει το πρώτο δραματικό σενάριό του, η βετεράνα Τζούντι Ντενς υποδύεται τη σύζυγο του Σέξπιρ, ενώ ο Ίαν ΜακΚέλεν θα εμφανιστεί ως Κόμης του Σαουθάμπτον. Η Sony Classic εξασφάλισε τα παγκόσμια δικαιώματα της ταινίας που θα κυκλοφορήσει ευρέως αρχές του 2019, ενώ πρώτα θα κάνει μια σειρά από προβολές σε σινεμά του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης, το τελευταίο δεκαήμερο του 2018, με σκοπό να κυνηγήσει τα φετινά Όσκαρ. Για μια ταινία που μέχρι πριν λίγες μέρες δε γνώριζε κανείς τίποτα, όλο αυτό μοιάζει πραγματικά εντυπωσιακό.