Η Αγορά του Animasyros «ανοίγει πανιά» και στην Αθήνα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:34
21/5

Η Αγορά του Animasyros «ανοίγει πανιά» και στην Αθήνα

Το Animasyros ανοίγει το τμήμα της Αγοράς και την Αθήνα | Animasyros 11 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων | 26 – 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Animasyros διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το επιτυχημένο τμήμα της Αγοράς στη φυσική του έδρα το νησί της Σύρου, ενώ επεκτείνεται και στην Αθήνα με τη διοργάνωση της πρώτης Athens Animation Agora (3Α), λίγες μέρες πριν την έναρξή του. Έχοντας αναπτυχθεί σε ένα δυναμικό τμήμα του φεστιβάλ, η Αγορά στοχεύει στο να δημιουργήσει ευκαιρίες συμπαραγωγής και να φέρει σε επαφή επαγγελματίες του χώρου σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας ένα ετήσιο δίκτυο επαγγελματιών για τον κλάδο.

Κατά τη διάρκεια της Athens Animation Agora (3A) θα πραγματοποιηθεί μία σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και ομιλιών με γνωστούς επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ένα σεμινάριο προετοιμασίας (pitch coaching session), ώστε οι συμμετέχοντες στα pitch να μπορούν να ετοιμαστούν αποτελεσματικά για τις ανάγκες της Αγοράς στο φεστιβάλ και γενικότερα. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στη Σύρο, θα πραγματοποιηθούν το pitching forum και η βιντεοθήκη, όπου καταξιωμένοι δημιουργοί και παραγωγοί ταινιών κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο καλούνται να παρουσιάσουν νέες ή υπό εξέλιξη παραγωγές animation σε διανομείς και άλλους εκπροσώπους της κινηματογραφικής αγοράς.

Σε ποιόν απευθύνεται:
Ταινίες animation στο στάδιο της ανάπτυξης και της χρηματοδότησης
Ολοκληρωμένες ταινίες που αναζητούν διανομή
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φάκελο υποβολής στο Pitching Forum & στη Βιντεοθήκη στο www.animasyros.gr

Προθεσμία υποβολής έως τις 30 Ιουνίου 2018, στέλνοντας email στο agora@animasyros.gr.
 
Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, η μεγάλη γιορτή του animation, θα πραγματοποιηθεί για ενδέκατη χρονιά από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο & στην Ποσειδωνία Σύρου, όπως πάντα σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η Αγορά διοργανώνεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και με τη σύμπραξη του Athens Game Festival.

Τα νέα του Φεστιβάλ

ΜΑΡΚΟΣ:  Ένα animation για τη ζωή του Συριανού Μάρκου Βαμβακάρη σε σκηνοθεσία του Thomas Künstler και σε συμπαραγωγή του Animasyros

Το Φεστιβάλ, στηρίζοντας έμπρακτα τους δημιουργούς animation, προχωράει στην πρώτη του συμπαραγωγή για την ταινία μεγάλου μήκους ΜΑΡΚΟΣ του Thomas Künstler. Πρόκειται για μία βιογραφική stop-motion animation ταινία που αφηγείται την συγκλονιστική ζωή του Μάρκου Βαμβακάρη, από τα χρόνια της νιότης του στην Σύρο, στο απόγειό στον Πειραιά και την παρακμή του. Η ταινία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2019. Δείτε το teaser εδώ.

Σίκινος – Ίως –  Σαντορίνη: Το Animasyros συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά.

Έχοντας ως κύριο στόχο του την εκπαίδευση και τη ψυχαγωγία του ευρύτερου κοινού μέσα από το animation, το Animasyros επισκέπτεται τη Σίκινο, την Ίο και τη Θήρα (Θηρασιά), από τις 18 έως τις 20 Μαΐου 2018, παρουσιάζοντας επιλεγμένες προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια με τους animator Κατερίνα Κρεμασιώτη & τον Thomas Künstler. Η δράση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τη συνεργασία των Δήμων Σικίνου, Ιητών & Θήρας και με την ευγενή χορηγία των Blue Star Ferries. Δείτε το animation που δημιουργήθηκε από παιδιά Δημοτικού της Φολεγάνδρου & Σικίνου στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας»* (Δεκέμβριος 2017). Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
**Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον εστί

Το Animation μπαίνει στον οδηγό σπουδών του Τμήματος Κιν/φου του ΑΠΘ
Το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εντάσσει πλέον το Animation ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Τμήματος, με το μάθημα επιλογής με τίτλο «Εισαγωγή στην Τέχνη της Εμψύχωσης». Μεταξύ των εισηγητών του μαθήματος είναι και ο Θοδωρής Καραμανώλης, Διευθυντής προγράμματος του Animasyros και η Αλίκη Θεοφιλόπουλος,  φίλη του Φεστιβάλ και διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνοαμερικανίδα animator και καλλιτεχνική διευθύντρια στη Dreamworks Television Inc. στην Καλιφόρνια, η οποία σχεδίασε και την  πρωτότυπη εικαστική ταυτότητα του Animasyros 11, τιμώντας ιδιαίτερα τη διοργάνωση.

Επιπλέον, ομάδα φοιτητών του Τμήματος (τομέας Σκηνοθεσίας) θα ταξιδέψει το Σεπτέμβριο σε Αθήνα & Σύρο για να δημιουργήσει το making of της Athens Animation Agora και του Animasyros 11.

Ζεις μόνο μία φορά, αλλά δεν έχεις μόνο μία ευκαιρία!

Το Animasyros συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Εναλλακτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, διοργανώνοντας, το Δεκέμβριο του 2017, ένα διήμερο εργαστήριο μικτών τεχνικών animation. Μαζί με τις εκπαιδευτικούς και animator Χριστίνα Ντεπιάν και Ιωάννα Γιακουμάτου, τα μέλη της κοινότητας, στις εγκαταστάσεις στη Ραφήνα Αττικής δημιούργησαν το animation με τίτλο «Ζεις μόνο μία φορά, αλλά δεν έχεις μόνο μία ευκαιρία», το οποίο παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 25 Απριλίου. Δείτε το making of του εργαστηρίου εδώ και το βίντεο εδώ.   

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενή χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προγραμματικό υποστηρικτή τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.   

Animation - Animegaron: Οι νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης για ταινία animation

Σε συνεργασία του Animasyros και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο της σειράς Γέφυρες, τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, η απονομή των Βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού με θέμα τη σύνθεση πρωτότυπου soundtrack για την πολυβραβευμένη ταινία EL EMPLEO (Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ) του Αργεντινού Santiago «Bou» Grasso. Το πρώτο Βραβείο έλαβε ο Γεώργιος Σουμελίδης, το δεύτερο η Ελένη Εξάρχου και το τρίτο ο Stefano Fasce από την Αγγλία. Οι τρεις νικητές θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό την ταινία επενδυμένη με τις τρεις βραβευμένες πρωτότυπες συνθέσεις τους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Animasyros 11. Δείτε στιγμιότυπα της τελετής απονομής εδώ.