Τo «Another Round» του Τόμας Βίντερμπεργκ κέρδισε την Καλύτερη Ταινία στο Φεστιβάλ του Λονδίνου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:40
19/10

Τo «Another Round» του Τόμας Βίντερμπεργκ κέρδισε την Καλύτερη Ταινία στο Φεστιβάλ του Λονδίνου

Με σφραγίδα Καννών και θετικές κριτικές από το Τορόντο, η νέα συνεργασία των Βίντερμπεργκ - Μίκελσεν «μέθυσε» και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI.

Από τον Πάνο Γκένα

Στην δύσκολη χρονιά της πανδημίας, τo Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI υιοθέτησε ένα υβριδικό μοντέλο διεξαγωγής και αποφάσισε να μην έχει συγκεκριμένο Διαγωνιστικό τμήμα και Κριτική Επιτροπή. Με όλες τις ταινίες του προγράμματος, λοιπόν, επιλέξιμες για τα βραβεία έδωσε στο κοινό την δυνατότητα να επιλέξει τους φετινούς νικητές.

Στην online Απονομή των βραβείων το «Another Round» του Τόμας Βίντερμπεργκ με πρωταγωνιστή τον Μαντς Μίκελσεν απέσπασε την Καλύτερη Ταινία, το «The Painter and the Thief» του Μπέντζαμιν Ρι το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, το «Shuttlecock» του Τόμι Γκίλαρντ την Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους και το «To Miss the Ending» των Άννα Γουέστ και Ντέιβιντ Κάλαναν το βραβείο XR/immersive Art.

«Ευχαριστούμε πολύ το κοινό και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου για το βραβείο. Είμαστε πολύ περήφανοι που το παραλαμβάνουμε από το βρετανικό κοινό, είναι μεγάλη τιμή, και λυπούμαστε που δεν βρισκόμαστε εκεί», δήλωσε στο ευχαριστήριο βίντεο ο Βίντερμπεργκ.

Στο «Another Round» («Duk»), τέσσερις φίλοι - όλοι εκπαιδευτικοί - αποφασίζουν να δοκιμάσουν στην πράξη μία παράτολμη ιδέα «ευ ζειν» διατηρώντας μία σταθερή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα τους κάθε μέρα. Αρχικά τα πρώτα αποτελέσματα του εγχειρήματος είναι θετικά σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά καθώς το «μεθυστικό» πείραμα προχωρά, οι συνέπειες γίνονται οριακές.

Ο Βίντερμπεργκ έχει αποδείξει πως χειρίζεται με αφηγηματικό σθένος την κινηματογραφική παρατήρηση της κοινωνικής τοξικότητας, οπότε ανυπομονούμε για τον νέο «γύρο» του. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο σκηνοθέτης με τον Τομπάιας Λίντχολμ, με τον οποίο είχαν γράψει μαζί και το «Κυνήγι».