«Are Snakes Necessary?»: Το πρώτο μυθιστόρημα του Μπράιαν Ντε Πάλμα είναι γεγονός - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:32
12/7

«Are Snakes Necessary?»: Το πρώτο μυθιστόρημα του Μπράιαν Ντε Πάλμα είναι γεγονός

Ο βετεράνος αμερικανός σκηνοθέτης είχε μια ιδέα για ένα πολιτικό θρίλερ και προτίμησε να την εκδώσει παρά να χάνει τον καιρό του σε απρόθυμους κινηματογραφικούς παραγωγούς. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Domino», η τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε με την υπογραφή του Μπράιαν ντε Πάλμα έκανε σαφές πως οι ταινίες που ο ίδιος θέλει να γυρίζει δεν προσελκύουν πια παραγωγούς με χρήματα και όραμα που θα τις ανυψώσουν. Μετά από κόντρες μηνών και παράπονα του σκηνοθέτη για ελλειπή χρηματοδότηση και αθέτηση συμφωνιών, η ταινία κυκλοφόρησε μάλλον μονομερώς από την πλευρά των παραγωγών του, κάτι που φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα καθώς σε πολλά σημεία μοιάζει ημιτελής. 

Η δημιουργία όμως έχει πολλούς τρόπους έκφρασης και ο Ντε Πάλμα προτίμησε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο σε μια νέα ιδέα που είχε. Τη μετέτρεψε σε μυθιστόρημα, το οποίο έγραψε μαζί με την Σούζαν Λέμαν, με τίτλο «Are Snakes Necessary?», ένα πολιτικό θρίλερ που έχει μέσα στα στοιχεία της πλοκής του πολλές από τις εμμονές του Ντε Πάλμα, μεταξύ αυτών και μια σύνδεση με τον Άλφρεντ Χίτσκοκ. 

Το βιβλίο ακολουθεί έναν γερουσιαστή που προσπαθεί να αποκρύψει από τη σύζυγό του τη σχέση που έχει με μια νεαρή κοπέλα που φτιάχνει βίντεο για την προεκλογική του καμπάνια. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ο γερουσιαστής καλεί τον άνθρωπο που έχει για τις βρώμικες δουλειές να βρει μια λύση για το θέμα, με συνέπειες που ξεφεύγουν από τον έλεγχό του. 

Ο τίτλος του φανταστικού βιβλίου από το «The Lady Eve»

Ο τίτλος του βιβλίου έχει αναφερθεί στο σινεμά στην ταινία του Πρέστον Στέρτζες, «The Lady Eve», ως ένα φανταστικό βιβλίο που διαβάζει εκεί ο Χένρι Φόντα. Κατά τη διάρκεια του μυθιστορήματος, η πλοκή μεταφέρεται σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για ένα γαλλικό ριμέικ του «Vertigo». Υπέρ του βιβλίου μίλησε πρόσφατα ο Μάρτιν Σκορσέζε, αναφέροντας πως περιέχει «την ίδια προσωπικότητα, το ίδιο μαύρο χιούμορ και την ίδια πικρή σάτιρα που έχουν οι ταινίες του σκηνοθέτη, μοιάζοντας σαν καινούργια ταινία του Ντε Πάλμα.»

Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει ήδη στη Γαλλία και θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά τον Μάρτιο του 2020 από την Hard Case Crime. Δείτε παρακάτω το εξώφυλλό του.