Τα «Avatar» ολοκλήρωσαν γυρίσματα (ή πως η Κέιτ Γουίνσλετ έμαθε να κρατά την αναπνοή της 7' στο νερό) - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:45
16/11

Τα «Avatar» ολοκλήρωσαν γυρίσματα (ή πως η Κέιτ Γουίνσλετ έμαθε να κρατά την αναπνοή της 7' στο νερό)

Ο παραγωγός των «Avatar» Τζον Λάνταου μίλησε για τις τεχνολογικές καινοτομίες που σχεδιάζει με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον για το επόμενο ταξίδι μας στην Pandora.

Από τον Πάνο Γκένα

«Η Κέιτ κι εγώ ψάχναμε κάτι για να συνεργαστούμε ξανά αυτά τα 20 χρόνια που πέρασαν από τον "Τιτανικό", μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Ανυπομονώ να τη δω να "ζωντανεύει" τη Ρόναλ». Με αυτή την δήλωση καλωσόρισε την Κέιτ Γουίνσλετ πριν από ένα χρόνο στο καστ των νέων «Avatar» ο Τζέιμς Κάμερον, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον χαρακτήρα που θα υποδυθεί ή σε πόσα από τα σίκουελ θα συμμετέχει. Μόνο ένα στοιχείο έγινε άμεσα γνωστό. Η Ρόναλ είναι μέλος της Μετκαγίνα, μιας φυλής που ζει υποβρυχίως.

Εκπαιδευμένη ήδη από τον «Τιτανικό» η Κέιτ Γουίνσλετ επέδειξε στα γυρίσματα απίστευτο επαγγελματισμό, και σύμφωνα με τον Λάνταου που μίλησε στο IndieWire, κατάφερε να κρατά την ανάσα της κάτω από το νερό για εφτά λεπτά. «Η παραγωγή προσέλαβε τον ελεύθερο δύτη Κερκ Κρατς για να εκπαιδεύσει το καστ. Η Γουίνσλετ και η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ έμαθαν να κρατούν την αναπνοή τους υποβρύχια για επτά και τέσσερα λεπτά αντίστοιχα». Σύμφωνα με την παραγωγή η εκπαίδευση κρίθηκε επιβεβλημένη για να είναι επιτυχημένο το αποτέλεσμα των performance capture ερμηνειών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάνταου, «οι φυσαλίδες θα αποσπούσαν την προσοχή»!

Ο παραγωγός πρόσθεσε πως ενώ το πρώτο «Avatar» έκανε χρήση μόλις μιας κάμερας standard definition για το performance capture, αυτή τη φορά το γύρισμα εκμεταλλεύτηκε δυο HD κάμερες με τη Weta Digital να αναπτύσσει σε επόμενο επίπεδο τα εφέ της ταινίας, με τα καρέ να φτάσουν ενδεχομένως το μέγιστο των 120 το δευτερόλεπτο.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις των ταινιών, που στην πορεία των χρόνων έγιναν στο σύνολο τέσσερις, ο Τζέιμς Κάμερον είχε διευκρινίσει πως :«Δεν είναι ακριβώς καθυστέρηση. Ήταν ένα πολύ αισιόδοξο πλάνο και πρώτα έπρεπε να γραφτούν όλα τα σενάρια, χωρίς αυτά δεν έχουμε τίποτα. Τα σενάρια των τεσσάρων ταινιών πήραν τέσσερα χρόνια για να γραφτούν, αλλά στο διάστημα αυτό δεν χάθηκε χρόνος, δουλεύαμε τεχνικές λεπτομέρειες και σχεδιασμούς».

Το «Avatar» είναι η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών, αλλά οι συνέχειες θα κριθούν σίγουρα στα ταμεία. «Ας μην το κρύβουμε. Αν τα δυο πρώτα σίκουελ δεν βγάλουν κέρδη δεν θα υπάρξει τέταρτη και πέμπτη ταινία», είχε δηλώσει ο Κάμερον. Το «Avatar 2» έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου 2020, το «Avatar 3» για τις 17 Δεκεμβρίου 2021, ενώ η τέταρτη και πέμτπη ταινία τοποθετούνται για κυκλοφορία το 2024 και 2025.