Οι «Εκδικητές» του box office! Ο «Πόλεμος της Αιωνιότητας» έσπασε το φράγμα των 2 δισ. $ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:12
13/6

Οι «Εκδικητές» του box office! Ο «Πόλεμος της Αιωνιότητας» έσπασε το φράγμα των 2 δισ. $

Οι νέοι «Avengers» σημείωσαν ένα νέο εισπαρκτικό ρεκόρ για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Από τον Πάνο Γκένα

Τελικά ο τίτλος «Πόλεμος της Αιωνιότητας», πέρα από τη νέα περιπέτεια «Avengers», συνοψίζει και μία αλήθεια, τον «αιώνιο πόλεμο» μεταξύ των μπλοκμπάστερ στην εμπορική μάχη του box office. Και σ' αυτόν τον «πόλεμο», η ταινία της Marvel ήρθε αντιμέτωπη με τα «Τιτανικός», «Avatar» και «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», σε λιγότερο από 50 μέρες (για την ακρίβεια 48).

Οι νέοι «Εκδικητές» ξεπέρασαν το φράγμα των 2 δισ. δολαρίων και βρίσκονται πλέον στην εμπορικη ελίτ του χόλιγουντ, μαζί με τις ταινίες του Τζέιμς Κάμερον «Avatar» (2,79 δισ. $), «Τιτανικός» (2,19 δισ. $) και το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» του Τζ. Τζ. Έιμπραμς (2,07 δισ $). Ο «Πόλεμος της Αιωνιότητας» αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη θέση του αμερικανικού box office με συνολικές εισπράξεις 656 εκατομμυρίων $, ενώ πραγματοποίησε το μεγαλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών το πρώτο τριήμερο κυκλοφορίας, με 257,7 εκατ. $.

Όπως και στην Αμερική, έτσι και στην ελληνική αγορά, το τρίτο κεφάλαιο των «Εκδικητών» έκανε το καλύτερο άνοιγμα ταινίας του Marvel Cinematic Universe, συγκεντρώνοντας πανελλαδικά 150.496 εισιτήρια σε 207 αίθουσες μέσα σε 4 μέρες προβολής, ξεπερνώντας το άνοιγμα του «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει». Οι εισπράξεις αποτελούν το πρώτο υπερ-ηρωικό opening της τελευταίας δεκαετίας και καλύτερο άνοιγμα για τον μήνα Απρίλιο όλων των εποχών στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή οι «Εκδικητές» έχουν κάνει 362.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Δέκα χρόνια μετά το πρώτο «Iron Man», η Marvel κατάφερε στις 18 ταινίες που ακολούθησαν να χτίσει μεθοδικά ένα κινηματογραφικό σύμπαν πολυπρόσωπων ηρώων και να συστήσει το πιο δυνατό εμπορικά franchise των τελευταίων χρόνων. Ξεπερνώντας σε στρατηγική και δημοφιλία τη DC, που φαίνεται να αγκομαχά δημιουργικά και εμπορικά σε κάθε της κινηματογραφική εξόρμηση (μοναδική εξαίρεση το «Wonder Woman»), η Marvel ενώνει στον «Πόλεμο της Αιωνιότητας» την ομάδα των «Εκδικητών» και κατάφερε να πάρει λάφυρα τις τεράστιες (αδιαμφισβήτητα) εισπράξεις των παγκόσμιων ταμείων.

Μετά τη φόρα των «Black Panther» και «Πόλεμος της Αιωνιότητας», η Marvel ανανεώνει το ραντεβού της με το «Ant-Man και η Σφήκα» στις 5 Ιουλίου. Όσο για τους ανυπόμονους, η επόμενη ταινία «Avengers» προγραμματίζεται (να σπάσει τα ταμεία) τον Μάιο του 2019.

Διαβάστε ακόμη:
Ψηφοφορία αναγνωστών: Ποια είναι η καλύτερη ταινία με ήρωες της Marvel;