12:26
27/3

Σκάνδαλο στα θρανία: Νέο τρέιλερ για το «Bad Education» με τον Χιου Τζάκμαν

Ένα αληθινό περιστατικό υπεξαίρεσης χρημάτων σε αμερικανικό σχολείο είναι το θέμα της ταινίας που αγόρασε το HBO και θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το HBO δεν έχει απέναντί του κανέναν κορονοϊο να του χαλάει του πρόγραμμα για παραγωγές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και συνεχείει την προώθηση για μια ταινία που προβλήθηκε ως ανεξάρτητη στο Φεστιβάλ του Τορόντο και το δίκτυο αγόρασε εκεί έναντι 17.5 εκ. δολαρίων, φιλοδοξώντας να είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά στο εαρινό του πρόγραμμα. Το «Bad Education» έγινε σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κόρεϊ Φίνλεϊ αλλά βασίζεται σε μια σειρά αληθινών γεγονότων που συνέβησαν στις αρχές των 00s και σκανδάλισαν την κοινότητα ενός πετυχημένου αμερικανικού σχολείου. 

Συγκεκριμένα, η ταινία παρακολουθεί ένα σκάνδαλο υπεξαίρεσης 11 εκατομμυρίων δολαρίων που λαμβάνει χώρα σε καλό σχολείο του Λονγκ Άιλαντ, με εξαιρετικό ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων του από καλά πανεπιστήμια, το πλέον απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς πριν καταστραφεί ολοσχερώς η φήμη που έχει το σχολείο. Ο Χιου Τζάκμαν και η Άλισον Τζάνεϊ έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ως υπεύθυνοι του σχολείου και αυτοί που προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση, την οποία έχει φέρει στην επιφάνεια σπουδαστής. Πέρα από τον Φίνλεϊ στο σενάριο συνεργάζεται ο Μάικ Μακόφσκι, ο οποίος είχε αποφοιτήσει από το συγκεκριμένο σχολείο τα χρόνια που έτρεχε το σκάνδαλο. 

Δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ που κυκλοφόρησε. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο HBO στις 25 Απριλίου.