«The Banshees of Inisheer»: Το μεγάλο reunion σκηνοθέτη και πρωταγωνιστών της «Αποστολής στη Μπριζ»! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:39
19/2

«The Banshees of Inisheer»: Το μεγάλο reunion σκηνοθέτη και πρωταγωνιστών της «Αποστολής στη Μπριζ»!

Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα ξανασυναντά τους Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον για τις ανάγκες της επόμενης ταινίας του που θα γυριστεί στην πατρίδα και των τριών, την Ιρλανδία. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η «Αποστολή στη Μπριζ» εμφανίστηκε τους πρώτους μήνες του 2008 και παραμένει ως σήμερα μια από τις καλύτερες στιγμές των ‘00s - και πολύ αγαπητή στη χώρα μας φυσικά. Η ταινία προέκυψε μετά από ένα ταξίδι του Ιρλανδού σκηνοθέτη στην πανέμορφη βελγική πόλη Μπριζ η οποία τον άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα, κάτι ανάμεσα σε δέος και βαρεμάρα. Τα αντικρουόμενα αυτά συναισθήματά ενέπνευσαν δύο διαφορετικούς φανταστικούς χαρακτήρες, πληρωμένους δολοφόνους που στέλνονται στη Μπριζ από το αφεντικό τους, αρχικά για να κρυφτούν αλλά στην πορεία μαθαίνουμε πως οι λόγοι είναι διαφορετικοί. 

Η ταινία σύστησε τον ΜακΝτόνα στο κινηματογραφικό κοινό (είχε μόλις μια ταινία μικρού μήκους πριν, το εξαιρετικό «Six Shooter»), όμως ο ίδιος είχε πίσω του μια 15ετή καριέρα στο θέατρο όπου έφτασε ως το National Theatre με το γνωστότερο ως τότε έργο του, το «Pillowman» του 2003. Μετά την «Αποστολή στη Μπριζ», στην οποία το κοφτερό χιούμορ του έδεσε εξαιρετικά με τους ρυθμούς και αντιδράσεις των δύο πρωταγωνιστών Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον (όλοι τους Ιρλανδοί), έκανε στις ΗΠΑ τους σουρεαλιστικούς «Επτά Ψυχοπαθείς» για να ανοίξει την πόρτα της Ακαδημίας με τις «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» το 2017. Τώρα ήρθε η ώρα της επιστροφής στη βάση.

Σύμφωνα λοιπόν με άρθρο του Variety, η επόμενη ταινία του σκηνοθέτη θα είναι το «The Banshees of Inisheer», μια ταινία που θα διαδραματίζεται σε ένα απομονωμένο ιρλανδικό νησί και θα αφορά τη φιλία δύο ανδρών που τελειώνει απότομα. Πρωταγωνιστές θα είναι ξανά οι Φάρελ και Γκλίσον, σε μια συμπαραγωγή των Searchlight και Film4 που θα ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στη χρονιά. Θυμίζουμε πως το επαρχιακό ιρλανδικό τοπίο έχει αποτελέσει πεδίο δράσης του αδερφού του σκηνοθέτη, Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα, στα «The Guard» και «Calvary» στα οποία πρωταγωνιστεί ο Γκλίσον. 

Υπέροχα ακούγονται όλα αυτά, μακάρι να εγκλωβιστούμε κι εμείς στη ιρλανδική επαρχία όπως ο Φάρελ στη «fucking Bruges».