«Θέλουμε να καταπλήξουμε το κοινό»: Η Μάργκο Ρόμπι μιλά για την ξεχωριστή «Barbie» της - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:01
30/12

«Θέλουμε να καταπλήξουμε το κοινό»: Η Μάργκο Ρόμπι μιλά για την ξεχωριστή «Barbie» της

Μετά από αναρίθμητες μεταφορές των ιστοριών της γνωστότερης κούκλας στον κόσμο σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, το Χόλιγουντ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πρώτη «ανθρώπινη» Barbie, σε σενάριο των Νόα Μπάουμπακ και Γκρέτα Γκέργουικ!

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η ιστορία με την ταινία της «Barbie» κρατάει πάνω από μια πενταετία και σκοντάφτει στις προθέσεις που υπάρχουν γύρω από αυτή, καθώς τα 2 στούντιο που την ανέλαβαν ψάχνουν να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που θα έρθει αμέσως στο μυαλό κάποιου ακούγοντας μια ταινία «Barbie». Η Sony ανέλαβε το project από το 2014 και έκλεισε αρχικά την Έιμι Σούμερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο για μία τολμηρή, όσο και ανατρεπτική εκδοχή, μιας Barbie που δεν χωρά απαραίτητα στα αυστηρά πρότυπα ομορφιάς. Τελικά η Σούμερ αποχώρησε λόγω αλλαγής στον προγραμματισμό, η Αν Χάθαγουεϊ ανακοινώθηκε ως αντικαταστάτρια το καλοκαίρι του 2017, και στη συνέχεια η Sony απέσυρε το σχέδιο εντελώς, αφήνοντας χώρο στην Warner να το αναλάβει και να επανεκκινήσει την παραγωγή.

Η Warner άρχισε να χτίζει το project πάνω στη Μαργκό Ρόμπι, όπου θα συμμετείχε ως παραγωγός και πρωταγωνίστρια, σε σενάριο της Χίλαρι Γουίνστον («The LEGO Ninjago Movie», «Bad Teacher») ενώ το στούντιο προσπάθησε να «κλείσει» την Πάτι Τζένκινς μετά την επιτυχία της «Wonder Woman» στη σκηνοθεσία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και η παραγωγή ξαναγύρισε σε αρχικό στάδιο, μέχρι το τελευταίο (και αρκετά αισιόδοξο) update της ταινίας. Το ζευγάρι Νόα Μπάουμπακ και Γκρέτα Γκέργουικ ανέλαβε να γράψει μαζί το σενάριο της ταινίας, ενώ η Γκέργουικ συζητήθηκε να αναλάβει τη σκηνοθεσία, κάτι που δεν έχει κλεισει ως σήμερα. 

Το πρότζεκτ προχωρά με τη Ρόμπι να εμπλέκεται και ως συμπαραγωγός και να προσπαθεί πολύ προσεκτικά να χτίσει μια μη αναμενόμενη ταινία, όπως δήλωσε αυτές τις μέρες στο Hollywood Reporter σχετικά με την εξέλιξη της παραγωγής. «Το όνομα, το brand και η ιδέα ότι παίζω ενώ δίνουν αμέσως μια εικόνα στο κοινό και ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να την ανατρέψουμε και να δώσουμε κάτι στο κοινό που ίσως δεν ήξερε ότι ήθελε. Μπορούμε όμως να τιμήσουμε και το brand της κούκλας και το κοινό του και παράλληλα να τους καταπλήξουμε όλους; Δουλεύοντας μαζί με τη Γκρέτα και τον Νόα πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.»

Χρονοδιάγραμμα για γυρίσματα και ημερομηνία εξόδου δεν υπάρχει ως τώρα και θα υπάρξει λογικά μόλις οριστικοποιηθεί το σενάριο και το όνομα σκηνοθέτη. Ως τότε...λίγοι Aqua από το παρελθόν.