Τρέιλερ: Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ψηφίζει «Brexit» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:18
15/12

Τρέιλερ: Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ψηφίζει «Brexit»

Μετά τα «Σέρλοκ» και «Patrick Melrose», ο δημοφιλής ηθοποιός θα υποδυθεί τον διευθυντή της εκστρατείας «Ψηφίστε έξοδο», για λογαριασμό του βρετανικού Channel 4.

Από τον Πάνο Γκένα

To «ναι» στο δημοψήφισμα του 2016, είχε ως αποτέλεσμα το Brexit, την παραίτηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, την αντίδραση της Β. Ιρλανδίας και Σκωτίας στο αποτέλεσμα, και δυο χρόνια μετά... ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ που παρήγγειλε το βρετανικό Channel 4 με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Ο «Dr. Strange» της Μάρβελ που διέπρεψε πρόσφατα στο «Patrick Melrose» υποδύεται τον Ντόμινικ Κάμινγκς, εγκέφαλο της εκστρατείας «Ψηφίστε Έξοδο» (Vote Leave), ο οποίος είχε χαρακτηριστεί «ψυχοπαθής καριερίστας» από τον Κάμερον. Με θέμα ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα δημοψηφίσματα της σύγχρονης ιστορίας, η δίωρη ταινία με τίτλο «Brexit», θα επανενώσει τον Κάμπερμπατς με τον Τόμπι Χέινς, σκηνοθέτη επεισοδίων του «Σέρλοκ», αλλά και του «Black Mirror». 

«Θα ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορικής αυτής καμπάνιας, με την οποία διακυβεύονταν τόσα πολλά που είχαν στόχο το συναίσθημα και το μυαλό του βρετανικού λαού, και θα διερευνήσουμε την περίοδο του δημοψηφίσματος, αλλά και για πρώτη φορά τη σωρεία τακτικών που χρησιμοποιήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα αυτή τη μεγάλη έκπληξη», ανακοίνωσε το Channel 4.

Από την πλευρά του, ο σεναριογράφος Τζέιμς Γκράχαμ δήλωσε πως «Είμαι τόσο ενθουσιασμένος - για να μην πω νευρικός -  που έχω την ευκαιρία να σκάψω βαθιά σε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής ψηφοφορίας. Ελπίζω πως δείχνοντας το παρασκήνιο της εκστρατείας, θα μπορέσουμε να διερευνήσουμε το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια αυτών των οκτώ εβδομάδων που άλλαξαν τη χώρα για πάντα».

Στην Αμερική το «Brexit» θα προβληθεί από το ΗΒΟ.