Τρέιλερ: Κέιτ Γουίνσλετ και Σούζαν Σαράντον γίνονται μια οικογένεια στο «Blackbird» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:00
19/8

Τρέιλερ: Κέιτ Γουίνσλετ και Σούζαν Σαράντον γίνονται μια οικογένεια στο «Blackbird»

Το δανέζικο «Silent Heart» του 2014 μεταφέρεται στις ΗΠΑ για μια φιλόδοξη διασκευή που θα πραγματεύεται το επίμαχο θέμα της ευθανασίας.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Silent Heart» ήταν μια δανέζικη παραγωγή του 2014, σκηνοθετημένη από τον Μπίλι Όγκουστ που από τη δεκαετία του '80 καταφέρνει και παραδίδει αξιοπρόσεκτα φιλμ που κάποια στιγμή τον έφεραν κοντά στο Χόλιγουντ, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο πολύ κλειστό κλαμπ των σκηνοθετών που έχουν πάρει δυο φορές Χρυσό Φοίνικά με τα «Πελέ, ο Κατακτητής» (1988) και «Καλύτερες Προθέσεις» (1992) - το τελευταίο σε σενάριο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Το «Silent Heart» ήταν μια από τις καλύτερες δανέζικες ταινίες εκείνης της χρονιάς, η οποία δεν έφτασε ποτέ στη χώρα μας, και τώρα παίρνει το δρόμο για ένα αμερικανικό ριμέικ, με γερά ονόματα να το στηρίζουν. Συγκεκριμένα, ο νέος τίτλος του θα είναι «Blackbird» και θα πρωταγωνιστούν σε αυτό η Σούζαν Σαράντον, η Κέιτ Γουίνσλετ, ο Σαμ Νιλ και η Μια Βασικόφσκα. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Ρότζερ Μίτσελ των «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», «Η ξαδέρφη μου, η Ρέιτσελ» και «Η Μητέρα».

Η Σαράντον υποδύεται μια μητέρα που βρίσκεται σε τελικό στάδιο Πλάγιας Μυατροφικής Σκλήρυνσης και επιθυμεί να συγκεντρώσει την οικογένειά της μια τελευταία φορά για ένα σαββατοκύριακο. καθώς έχει επιλέξει τη λύση της ευθανασίας. Παρά το μοιραίο που πρόκειται να συμβεί, οι δυο κόρες επαναφέρουν κόντρες του παραλθόντος και η κατάσταση μόνο ήρεμη δεν είναι. 

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο 2019.