Ο Ράμι Μάλεκ είναι ο Φρέντι Μέρκιουρι! Νέες φωτογραφίες από το «Bohemian Rhapsody» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:07
24/8

Ο Ράμι Μάλεκ είναι ο Φρέντι Μέρκιουρι! Νέες φωτογραφίες από το «Bohemian Rhapsody»

Το πολύπαθο πρότζεκτ της κινηματογραφικής βιογραφίας του Φρέντι Μέρκιουρι «Bohemian Rhapsody» τραγουδά πλέον το (αίσιο) φινάλε του.

Από τον Πάνο Γκένα

Δύο μήνες μετά το teaser, ήρθε σήμερα το πρώτο ολοκληρωμένο τρέιλερ του «Bohemian Rhapsody» με τον πρωταγωνιστή Ράμι Μάλεκ να κλέβει τις εντυπώσεις τόσο για την ομοιότητά του με τον μεγάλο τραγουδιστή, όσο και για την ποιότητα της ερμηνείας του.

Η ταινία χρονογραφεί την άνοδο του Μέρκιουρι στη μουσική βιομηχανία τις δεκαετίες '70 και '80, συμπεριλαμβάνοντας τη μεγαλειώδη συμμετοχή των Queen στο ιστορικό Live Aid του 1985, ένα live που οι θεατές του BBC είχαν ψηφίσει ως το καλύτερο όλων των εποχών. Από τα πρώτα βήματα, τους πειραματισμούς με τους Queen και την παγκόσμια αναγνώριση, το «Bohemian Rhapsody» φιλοδοξεί να είναι ένας ταιριαστός φόρος τιμής στην επαναστατική, glam περσόνα ενός σπουδαίου τραγουδιστή.

Αν και στην παρουσίαση της ταινίας το όνομα του Μπράιαν Σίνγκερ (σκηνοθέτης που αντικαταστάθηκε), αλλά και εκείνου που ανέλαβε (ο Ντέξτερ Φλέτσερ του «Eddie the Eagle») δεν αναφέρθηκαν καθόλου, η Fox φαίνεται να υποστηρίζει το τελικό αποτέλεσμα, μιας και η έξοδος της ταινίας μεταφέρθηκε σε καυτή, οσκαρική ημερομηνία (2 Νοεμβρίου). 

Ο Ράμι - Mr. Robot - Μάλεκ δήλωσε πως «Όταν πήρα τον ρόλο σκέφτηκα "Θεέ μου, αυτή θα είναι μία ερμηνεία που θα καθορίσει την καριέρα μου" και μετά από δυο λεπτά "αυτό μπορεί να καταστρέψει την καριέρα μου"», και συνέχισε, «Ως ηθοποιός, αναζητάς την ανθρωπιά σε έναν χαρακτήρα, τις αναποδιές που ξεπέρασε. Στην ταινία θα μάθετε πολλά γι' αυτόν, και θα κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο που τραγουδά και τη μουσική που παίζει - είναι γεμάτος πόνο και ομορφιά».

Να θυμίσουμε πως τον Δεκέμβρη ο Μπράιαν Σίνγκερ («Συνήθεις Ύποπτοι») δεν είχε εμφανιστεί στα γυρίσματα, ενώ υπήρχαν για τη δύστροπη συμπεριφορά του και τις αψιμαχίες του με τον Μάλεκ. Με το Χόλιγουντ σε αναβρασμό εξαιτίας της δημοσιοποίησης των σεξουαλικών σκανδάλων, οι παρελθούσες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και παιδεραστία που είχαν ακουστεί για τον Σίνγκερ, οδήγησαν τη Fox στην απόφαση να τον αντικαταστήσει. Ο Σίνγκερ με επίσημη δήλωσή του, είχε κάνει σαφές πως η απουσία του αφορούσε προβλήματα υγείας των γονιών του, και πως η διαμάχη με τον Rami Malek δεν ήταν αλήθεια.

Η προσπάθεια της δημιουργίας μιας ταινίας για την πολυτάραχη ζωή του τραγουδιστή των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι, αποδείχθηκε μακρά και δύσκολη. Σκηνοθέτες και ηθοποιοί έρχονταν και παρέρχονταν με αποκορύφωμα το ναυάγιο του πρότζεκτ μετά την «κακοφωνία» Σάσα Μπάρον Κοέν και Μπράιαν Μέι. Τελικά τον ρόλο ανέλαβε ο Ραμι Μαλεκ (αν και ο Μπράιαν Μέι είχε δηλώσει την προτίμησή του στο πρόσωπο του Μπεν Γουίσο) και τα υπόλοιπα μέλη των Queen είναι οι: Τζο Ματσέλο ως Τζον Ντίκον, Μπεν Χάρντι στο ρόλο του ντράμερ Ρότζερ Τέιλορ, Γκουίλιμ Λι ως Μπράιαν Μέι. 

Τον Μάρτιο του 2016 ο Σάσα Μπάρον Κοέν είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό παραγωγό Χάουαρντ Στερν ότι ήλπιζε να παρουσιάσει ένα λεπτομερές πορτραίτο του ηδονιστικού τρόπου ζωής του τραγουδιστή, αλλά οι υπόλοιποι του συγκροτήματος ενδιαφέρονταν περισσότερο να προστατέψουν τη δική τους κληρονομιά.

«Ένα μέλος της μπάντας –δεν θα πω ποιος- μου είπε: “ξέρεις, αυτή είναι μια σπουδαία ταινία γιατί υπάρχει κάτι καταπληκτικό που συμβαίνει στη μέση.” Κι εγώ απάντησα: “τι συμβαίνει στη μέση της ταινίας;”, τότε αυτός μου αποκρίθηκε, “Ο Φρέντι πεθαίνει και βλέπουμε τον τρόπο που το συγκρότημα συνεχίζει επιδεικνύοντας τη δύναμή του”». Τότε ο Κοέν απάντησε στο μέλος της μπάντας, την ταυτότητα του οποίου δεν επιθυμούσε να αποκαλύψει, ότι κανείς δεν θα πήγαινε να δει μια ταινία όπου ο βασικός χαρακτήρας πεθαίνει από AIDS και μετά αφηγείται το πώς το συγκρότημα συνεχίζει από εκεί και πέρα.

«Υπάρχουν φανταστικές ιστορίες σχετικές με τον Φρέντι Μέρκιουρι. Ο τύπος ήταν άγριος!» συμπλήρωσε ο Σάσα Μπάρον Κοέν, αλλά σύμφωνα με τον ηθοποιό, τα εναπομείναντα μέλη των Queen δεν ήθελαν να ειπωθούν αυτές οι ιστορίες: «ήθελαν να προστατέψουν την κληρονομιά τους ως συγκρότημα».

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ο Ράμι Μάλεκ είναι ο Φρέντι Μέρκιουρι! Νέες φωτογραφίες από το «Bohemian Rhapsody»
  • Ο Ράμι Μάλεκ είναι ο Φρέντι Μέρκιουρι! Νέες φωτογραφίες από το «Bohemian Rhapsody»
  • Ο Ράμι Μάλεκ είναι ο Φρέντι Μέρκιουρι! Νέες φωτογραφίες από το «Bohemian Rhapsody»
  • Ο Ράμι Μάλεκ είναι ο Φρέντι Μέρκιουρι! Νέες φωτογραφίες από το «Bohemian Rhapsody»
  • Ο Ράμι Μάλεκ είναι ο Φρέντι Μέρκιουρι! Νέες φωτογραφίες από το «Bohemian Rhapsody»
  • Ο Ράμι Μάλεκ είναι ο Φρέντι Μέρκιουρι! Νέες φωτογραφίες από το «Bohemian Rhapsody»