Τρέιλερ «Boy Erased»: Κίντμαν, Κρόου και Χέτζες στο γκέι δράμα του Τζόελ Έτζερτον - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:41
30/10

Τρέιλερ «Boy Erased»: Κίντμαν, Κρόου και Χέτζες στο γκέι δράμα του Τζόελ Έτζερτον

Ο Τζόελ Έτζερτον διασκευάζει τα απομνημονεύματα του Γκάραρντ Κόνλεϊ και σκηνοθετεί ένα λαμπερό καστ στη δεύτερη ταινία του.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο γνωστός ηθοποιός Τζόελ Έτζερτον, ο οποίος είχε δώσει το 2015 εξαιρετικά δείγματα με το σκηνοθετικό ντεμπούτο του «The Gift», επιστρέφει με τη νέα σκηνοθετική του δουλειά «Boy Erased», που βασίζεται στο ομώνυμο, αυτοβιογραφικό βιβλίο του Γκάραρντ Κόνλεϊ.

Στο μυθιστόρημα ο Κόνλεϊ περιγράφει την προσπάθεια της θρησκόληπτης οικογένειάς του να τον υποχρεώσει σε «επανορθωτική θεραπεία» ομοφυλοφιλίας, θέμα που έθιγε και το πρόσφατο «Η Διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ» της Ντεζιρέ Ακαβάν. Στην ταινία του ¨Ετζερτον τους γονείς υποδύονται το ζευγάρι των οσκαρούχων Νικόλ Κίντμαν, Ράσελ Κρόου, ο Λούκας Χέτζες (υποψηφιότητα για Όσκαρ στο «Μία Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα») ερμηνεύει το γιο τους Τζάρεντ και ο Τζόελ Έτζερτον, τον επικεφαλής του προγράμματος θεραπείας. 

Πριν μερικούς μήνες στην παρουσίαση της ταινίας στο CinemaCon, ο Έτζερτον είχε δηλώσει πως «Έχω εμμονή με τις φανατικές ομάδες και τις αγκυλώσεις τους, και ένιωθα πως θα έριχνα ένα βλέμμα σε έναν κόσμο που έχω ακουστά», πριν παρουσιάσει το πρώτο δείγμα της ταινίας του στο κοινό. Στην πρώτη σκηνή, ο Τζάρεντ (Χέτζες) απολογείται στους γονείς του επειδή χώρισε με τη φίλη του, και παραδέχεται πως τον ελκύουν οι άντρες. Ο πατέρας του (Κρόου) του δίνει τελεσίγραφο: ή θα παρακολουθήσει τις συνεδρίες ή θα φύγει από το σπίτι.  «Ο πραγματικός προσηλυτισμός του Γκάραρντ - το γεγονός δηλαδή που αποτελεί την καρδιά της ταινίας - είναι η μεταποίηση των ιδεών του», συμπληρώνει ο Έτζερτον.

Ο πρωταγωνιστής Λούκας Χέτζες, που φέτος εμφανίστηκε και στο «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», συνόδευε τον σκηνοθέτη στο πάνελ και δήλωσε για τους διάσημους «γονείς» του πως «...είμαι ένας πολύ αγχώδης και νευρικός ηθοποιός, γι 'αυτό και είμαι λίγο παρανοϊκός και φοβισμένος πριν γυρίσουμε την ταινία. Έχω αρκετές αναμνήσεις με τη Νικόλ, όπου απλά ξεχνούσα τα πάντα, το ποιος ήμουν και μόνο που την κοιτούσα».

Η ταινία που απέσπασε θετικές κριτικές μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου.