Η Σκάρλετ Γιοχάνσον είναι μία «φανταστική γυναίκα» στο «Bride» του Σεμπαστιάν Λέλιο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:17
23/10

Η Σκάρλετ Γιοχάνσον είναι μία «φανταστική γυναίκα» στο «Bride» του Σεμπαστιάν Λέλιο

Μετά το «On the Rocks» της Σοφία  Κόπολα, η συνεργασία A24 και Apple TV συνεχίζεται με μια ιστορία χειραφέτησης από το κοντινό μέλλον, σκηνοθετημένη από τον Σεμπαστιάν Λέλιο («Gloria», «Μία Φανταστική Γυναίκα»).

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τη Σκάρλετ Γιοχάνσον ως τέλειο ρομπότ φαντάζεται ένα σενάριο που γράφεται αυτό το διάστημα από την Λόρεν Σούκερ Μπλαμ («Orange Is the New Black»), τη Ρεμπέκα Άντζελο («Wolfman») και τον Σεμπαστιάν Λέλιο («Gloria», «A Fantastic Woman»), με τον τελευταίο να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία της ταινίας που θα προκύψει. Το νέο δημοσιεύτηκε χθες και μπαίνει στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας που έχει ξεκινήσει η εταιρία παραγωγής και διανομής ανεξάρτητων ταινιών Α24 με την Apple TV, η οποία ξεκίνησε με το «On the Rocks» της Σοφία Κόπολα. 

Η πλοκή της ταινίας περιστρέφεται γύρω από μια κατασκευασμένη γυναίκα, προορισμένη να αποτελεί την ιδανική σύζυγο, όπως την έχει σχεδιάσει ένας ιδιοφυής επιχειρηματίας. Όταν αυτή απορρίπτει το δημιουργό της, αναγκάζεται να στραφεί κατά της ύπαρξής της και να αναμετρηθεί ενάντια σε έναν κόσμο που την βλέπει ως τέρας. Όσο ζει ως φυγάς βρίσκει την πραγματική της ταυτότητα, την ασύλληπτη δύναμή της και το κουράγιο να ξαναφτιάξει τον εαυτό της ως δική της δημιουργία. 

Η ιστορία φέρνει κάτι από «Stepford Wives» αλλά και το «Νησί» του Μάικλ Μπέι, στο οποίο επίσης πρωταγωνιστούσε η Γιοχάνσον. Η τελευταία εμπλέκεται και την παραγωγή της ταινίας.