Ο θερινός κινηματογράφος Κάρμεν στους Αμπελόκηπους μετράει τα αστέρια... ξανά! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:32
14/6

Ο θερινός κινηματογράφος Κάρμεν στους Αμπελόκηπους μετράει τα αστέρια... ξανά!

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια κινηματογραφικής σιωπής, ο ιστορικός διατηρητέος θερινός Κινηματογράφος ΚΑΡΜΕΝ ανοίγει ξανά τις πόρτες του, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, για να υποδεχτεί τους κατοίκους των Αμπελοκήπων και όχι μόνο.

Μετά τους κινηματογράφους ΑΣΤΟΡ, ΑΝΔΟΡΑ και ΣΤΕΛΛΑ, η Weird Wave ανέλαβε την ανακαίνιση και τη διαχείριση του θερινού κινηματογράφο ΚΑΡΜΕΝ, επενδύοντας σε άλλη μια όμορφη γειτονιά, δίπλα στην Κατεχάκη, στους Ελληνορώσους, μια πολυπολιτισμική και ιστορική περιοχή της Αθήνας που έχει στερηθεί εδώ και χρόνια τη μαγεία του θερινού σινεμά.

Βασικός στόχος της Weird Wave είναι να εμπλουτίζει την πολιτιστική ζωή και να ομορφαίνει τα βράδια των Αθηναίων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ταινίες από τον εκλεκτό κατάλογό της και όχι μόνο. Πρεμιέρες παρουσία καλλιτεχνών, παιδικές παραστάσεις, προσκλήσεις και πολλές άλλες εκπλήξεις περιμένουν το κοινό.

Το πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου ΚΑΡΜΕΝ ξεκίνησε ήδη από την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 με τις ταινίες ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, τη νέα ταινία της βραβευμένης με Όσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ και ΑΓΚΑΘΑ, Η ΕΞΥΧΝΙΑΣΗ ΕΝΟΣ ΦΟΝΟΥ, μια μυστηριώδης δολοφονία  που μόνο η Αγκάθα Κρίστι μπορεί να λύσει.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες Α’ προβολής, όπως:

- Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΖΟΑΝ κατασκοπική περιπέτεια με την Τζούντι Ντενς σε άλλη μια συγκλονιστική ερμηνεία
ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΜΑΜΑ η καλύτερη καλοκαιρινή κωμωδία
ΟΙ ΑΟΡΑΤΕΣ η ταινία – φαινόμενο που έσπασε ταμεία στη Γαλλία
Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ η πρώτη κωμωδία της Σοφί Μαρσό
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ η νέα ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς με τη Ζιλιέτ Μπινός και τον Γκιγιόμ Κανέ

Επίσης:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στα 100 ΧΡΟΝΙΑ του Ingmar Bergman  αφιέρωμα στη φιλμογραφία του “ποιητή με την κάμερα” για πρώτη φορά σε ψηφιακές κόπιες

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Bernardo Bertolucci με τα αριστουργήματα Ο Κομφορμίστας και Πριν την Επανάσταση, σε καινούργιες ψηφιακές κόπιες

Διεύθυνση
Κουσιανόφσκι και Παπαδά 40 (από Κατεχάκη 37-39)
Μετρό Κατεχάκη τηλ. 2106998250