O δημιουργός του «Black Mirror» δε γράφει νέα επεισόδια γιατί πλέον ζούμε μέσα στο «Black Mirror» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:01
7/5

O δημιουργός του «Black Mirror» δε γράφει νέα επεισόδια γιατί πλέον ζούμε μέσα στο «Black Mirror»

Οι επιπτώσεις του COVID-19 σε όλο τον πλανήτη έχουν οδηγήσει τον άνθρωπο που σκέφτηκε τα τελευταία χρόνια τις πιο διάσημες δυστοπικές ιστορίες του άμεσου μέλλοντος να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Κάθε φορά που το Netflix ανέβαζε τα τελευταία χρόνια νέα επεισόδια από το «Black Mirror», το ερώτημα των περισσοτέρων ανά τον κόσμο μετά από λίγες μέρες ήταν «πότε θα βγουν νέα επεισόδια». Αναμφίβολα από τις σειρές με το μεγαλύτερο buzz, το δημιούργημα του Τσάρλι Μπρούκερ έπαιξε με τους μελλοντικούς μας προβληματισμούς, την τεχνοφοβία και τον όλο και μεγαλύτερο σκεπτικισμό για το πού οδηγείται η ανθρωπότητα, προσαρμόζοντας το υλικό του σε μικρές ωριαίες ιστορίες. 

Στο ερώτημα λοιπόν που αιωρείται από τον Ιούνιο του 2019, όταν και ανέβηκαν τα επεισόδια του πέμπτου κύκλου, ήταν το πότε θα ξεκινήσει να ετοιμάζεται έκτος κύκλος. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τσάρλι Μπρούκερ στυος βρετανικούς Radio Times, αυτό μάλλον αργεί λόγω κυρίως των εξελίξεων στην πραγματική ζωή, που όπως σωστά παρατήρησαν πολλοί θαυμαστές της σειράς, μοιάζει πλέον με επεισόδιό της. 

«Είμαι απασχολημένος αυτόν τον καιρό κάνοντας διάφορα πράγματα. Δεν ξέρω ακριβώς τί πρέπει να πω για  όσα κάνω και όσα δεν κάνω. Αυτή τη στιγμή δε ξέρω πραγματικά αν υπάρχει όρεξη για ιστορίες κοινωνιών που καταρρέουν, γι' αυ΄το δε δουλεύω πάνω στο Black Mirror. Προσπαθώ να επαναφέρω τις ικανότητες που είχα παλιά στην κωμωδία, γι' αυτό γράφω σενάρια που με βοηθούν να γελάω.»

Ήτοι, αφού ζούμε μέσα στο «Black Mirror» τί να το κάνουμε το νέο υλικό του;