Ο «Άγιος» επιστρέφει με το πρόσωπο του Κρις Πρατ; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:44
19/11

Ο «Άγιος» επιστρέφει με το πρόσωπο του Κρις Πρατ;

Ο «φύλακας του γαλαξία» είναι το φαβορί για να φορέσει το φωτοστέφανο στο κινηματογραφικό reboot του «Αγίου».

Από τον Πάνο Γκένα

Πριν τον Τζέιμς Μποντ, ο Ρότζερ Μουρ υπήρξε ο Τέμπλαρ, Σάιμον Τέμπλαρ!

Στην κλασική τηλεοπτική εκδοχή του «The Saint» της δεκαετίας του ’60, ο Μουρ ταυτίστηκε με τον βασικό χαρακτήρα της λογοτεχνικής σειράς του Λέσλι Καρτέρις, έναν γοητευτικό παράνομο και άσο των μεταμφιέσεων, που τιμωρούσε διεφθαρμένους πολιτικούς, άπληστους επιχειρηματίες και «κακούς» κάθε είδους με ανορθόδοξες μεθόδους.

Κινηματογραφικά ο «Άγιος» έκανε ντεμπούτο το 1938 με το «The Saint in New York» και τον Λούι Χέιγουαρντ στον ομώνυμο ρόλο, ακολούθησαν αρκετά follow ups (όχι απαραίτητα με τον ίδιο πρωταγωνιστή) ενώ μετά την επιτυχημένη εμφάνιση του Ρότζερ Μουρ στη μικρή οθόνη (1962-1969), κυκλοφόρησε το «The Return of the Saint» για δυο μόλις σεζόν. Το 1997 ο Βαλ Κίλμερ, φρέσκος μετά την 9αποτυχημένη) εμφάνισή του ως Μπάτμαν στην ταινία του Τζόελ Σουμάχερ, πρωταγωνίστησε στον κινηματογραφικό «Άγιο», που δεν είχε καμία σύνδεση με τα βιβλία του Καρτέρις, και παρά την αξιοπρεπή πορεία της στο box office τελικά δεν εξελίχθηκε σε franchise.

Να όμως που αρκετά χρόνια μετά, το Deadline αναφέρει πως η Paramount βολιδοσκοπεί τον Κρις Πρατ ως «ρομπέν του σύγχρονου εγκλήματος» για τη νέα μεταφορά του «Αγίου». Χαλαρός, πλακατζής και με το Χόλιγουντ να τον προωθεί εδώ και χρόνια σε δυνατά franchises («Jurassic World», «Guardians of the Galaxy»), ο Πρατ φαίνεται πολύ κοντά στον ρόλο, παρότι δεν είναι Βρετανός.

Εσείς τι λέτε, μπορεί ο Πρατ να «εξαφανιστεί» μέσα στις μεταμορφώσεις του «Αγίου»;