Το καστ του «American Psycho» θεωρούσε τον Κρίστιαν Μπέιλ ως τη χειρότερη επιλογή για πρωταγωνιστή - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:46
24/2

Το καστ του «American Psycho» θεωρούσε τον Κρίστιαν Μπέιλ ως τη χειρότερη επιλογή για πρωταγωνιστή

Μια ιστορία από το παρελθόν αποκάλυψε πρόσφατα ο γνωστός ηθοποιός που δεν είχε ιδέα τι έλεγαν οι συνάδελφοί του πίσω από την πλάτη του στα γυρίσματα της ταινίας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Αναγνωρισμένος εδώ και χρόνια από συναδέλφους και κοινό, κάτοχος ενός βραβείου Όσκαρ και υποψήφιος για άλλα τρία στην δεκαετία που μας πέρασε, ο βρετανός Κρίστιαν Μπέιλ μπήκε από νωρίς στο χώρο του θεάματος παίζοντας σε ηλικία μόλις 13 ετών στην «Αυτοκρατορία του Ήλιου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Πέρασε την εφηβεία του εμπολουτίζοντας το ερμηνευτικό του εύρος και βρέθηκε στα 26 του να ενσαρκώνει τον Πάτρικ Μπέιτμαν, μια τρομακτική εκδοχή του στερεότυπου του νέου αμερικανού yuppie που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ στη δεκαετία του '80. 

Γραμμένος από την πένα του Μπρετ Ίστον Έλις, ο Μπέιτμαν έμεινε στη συνείδηση των περισσοτέρων με τη μορφή του Μπέιλ, χάρη σε μια έντονη και βαθιά πειθαρχημένη ερμηνία που μνημονεύεται ως σήμερα. Είναι όμως έτσι; Μπορεί και όχι, σύμφωνα με τον ίδιο τον Μπέιλ που σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως η συνεργασία που είχε με τον ηθοποιό Τζος Λούκας στο πρόσφατο «Κόντρα σε Όλα» (ήταν μαζί και στο «American Psycho») ήταν η αφορμή ώστε να μάθει κάτι για το οποίο δεν είχε ως τώρα ιδέα.

«Ξαναβρεθήκαμε μαζί με τον Τζος μετά από χρόνια και μου άνοιξε τα μάτια σε σχέση με κάτι που δεν είχα ιδέα. Μου είπε πως όλοι οι συμπρωταγωνιστές μας στο "American Psycho" με θεωρούσαν ως τον χειρότερο ηθοποιό που είχαν δει ως τότε. Με κοιτούσαν στις σκηνές και αναρωτιόντουσαν μεταξύ τους "πως είναι δυνατόν η Μαίρη (η σκηνοθέτιδα Μαίρη Χάρον) να πάλεψε γι' αυτόν τον τύπο, είναι άθλιος". Αρκετοί άλλαξαν γνώμη όταν είδαμε το φιλμ, αλλά εγώ δεν είχα αντιληφθεί τίποτα ως τότε.»

Η ιστορία πάντως τον δικαίωσε.