Τρέιλερ: Ο «Ψυχρός Πόλεμος» του Παβλικόφσκι στα χαρακώματα του έρωτα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:15
16/7

Τρέιλερ: Ο «Ψυχρός Πόλεμος» του Παβλικόφσκι στα χαρακώματα του έρωτα

Η νέα ταινία του οσκαρούχου Πάβελ Παβλικόφσκι «Ψυχρός Πόλεμος», που φέτος απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας του Φεστιβάλ Καννών, αποκαλύπτεται.

Από τον Νεκτάριο Σάκκα

Πολωνία, 1949. Καθημερινοί άνθρωποι τραγουδούν μπροστά από ένα μαγνητόφωνο πολωνικά τραγούδια που υμνούν τους καημούς του έρωτα. Την καταγραφή κάνει μια επιτροπή που αναζητά αυθεντικές μελωδίες και ταλέντα για τη σύσταση ενός φιλόδοξου μουσικού ομίλου. Εκεί, στις οντισιόν, ο μαέστρος Βίκτορ (Τομάς Κοτ) θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τη νεαρή Ζούλα (Κούλιγκ).

Ο έρωτάς τους θα περάσει από τη Βαρσοβία, το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Γιουγκοσλαβία, θα γνωρίσει ματαιώσεις, αναβολές, συμβιβασμούς, παραιτήσεις και αναζωπυρώσεις, θα βρεθεί αντιμέτωπος με διλήμματα και αντιζηλίες, θα γυρέψει την τύχη του στη Δύση πριν αναζητήσει με ρίσκο την επιστροφή του πίσω στην Πολωνία. Στο οδοιπορικό αυτό, τα όσα μοιράζονται ο Βίκτορ και η Ζούλα δένονται με τη μουσική που επιλέγουν κάθε φορά να υπηρετήσουν.

Ο Πάβελ Παβλικόφσκι επιστρέφει πέντε χρόνια μετά τον οσκαρικό του θρίαμβο «Ida» και ταξιδεύει το κοινό στις περιπετειώδεις στάσεις ενός μεγάλου έρωτα με φόντο την Ευρώπη των πρώτων ψυχροπολεμικών χρόνων. Ασπρόμαυρο 4:3 κάδρο, αφοπλιστικά μυσταγωγικό και η φανταστική Τζοάνα Κούλιγκ στον πρωταγωνιστικό, είναι μερικά από τα στοιχεία της γοητευτικής ταινίας που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών.

Δείτε το τρέιλερ και μετρήστε αντίστροφα για μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Ο «Ψύχρος Πόλεμος» αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες το φθινόπωρο.