Τρέιλερ: Ο Σπάικ Λι παρουσιάζεται στον πόλεμο του Βιετνάμ με το «Da 5 Bloods» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
18:04
18/5

Τρέιλερ: Ο Σπάικ Λι παρουσιάζεται στον πόλεμο του Βιετνάμ με το «Da 5 Bloods»

H νέα ταινία του Σπάικ Λι, με αρχική πρεμιέρα στο αναβληθέν Φεστιβάλ Καννών, έρχεται στο Netflix στις 12 Ιουνίου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

H ταινία χρονικογραφεί την ιστορία τεσσάρων Αφροαμερικανών βετεράνων του Βιετνάμ που επιστρέφουν στην κόλαση για να βρουν το πτώμα του διοικητή τους αλλά και την υπόσχεση ενός θαμμένου θησαυρού! Στην ταινία παίζουν οι Τσάντγουϊκ Μπόουζμαν, Τζόναθαν Μέιτζορς, Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, Ντελρόι Λίντο και Κλαρκ Πίτερς.

Ο Σπάικ Λι έχει παρελθόν με κολοσσούς του streaming, αφού είχε μετατρέψει το έργο του «She's Gotta Have It» σε μίνι σε τηλεοπτική σειρά για το Netflix, που διήρκεσε μάλιστα για δύο σεζόν, ενώ το 2015 είχε κάνε και το «Chi-Raq» για το Amazon.

Τούτο πάντως θα είναι η πρώτη ταινία του για τον ηγεμονικό πλέον δίαυλο, ταινία που καθώς είχε προγραμματιστεί και για τις αίθουσες νομιμοποιείται και για συμμετοχή στο προσεχή Όσκαρ. Θυμίζουμε ότι με την «Παρείσφρηση» του 2018 ο Λι, ξανά με καλοκαιρινή πρεμιέρα, είχε φτάσει ως την ακαδημαϊκή αναγνώριση κατακτώντας και το Όσκαρ Σεναρίου. 

Το Netflix συγκροτεί έτσι μια αρκετά ισχυρή ομάδα για την δύσκολη φετινή σεζόν καθώς αναμένονται ακόμα τα «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ, «Hillbilly Elegy» του Ρον Χάουαρντ, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα παίξει και το προερχόμενο από γραφική νουβέλα, «Old Guard», με την Σαρλίζ Θερόν.