Τρέιλερ «Damsel»: Ρόμπερτ Πάτινσον και Μία Βασικόφσκα σε μία ανατρεπτική Άγρια Δύση - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:46
23/5

Τρέιλερ «Damsel»: Ρόμπερτ Πάτινσον και Μία Βασικόφσκα σε μία ανατρεπτική Άγρια Δύση

Το σατιρικό γουέστερν των αδερφών Ζέλνερ με τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Μία Βασικόφσκα, που πραγματοποίησε την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, βάζει σπιρούνια και κυκλοφορεί τρέιλερ.

Από τον Πάνο Γκένα

Τι έκανες «Damsel» στην Άγρια Δύση;

Με φόντο τις ταινίες του Τζον Φορντ και του Σέρτζιο Λεόνε, τις μεταγενέστερες απολογίες των «Χορεύοντας με τους Λύκους», «Ασυγχώρητοι», τις κωμικές περιπέτειες των '80s και τους νεωτερισμούς των Κοέν, το κλασικό γουέστερν αποδομείται χιουμοριστικά στο «Damsel» (Δεσποσύνη) των αδερφών Ζέλνερ, που έκανε φέτος φεστιβαλική βόλτα στα Sundance και Βερολίνο.

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον υποδύεται τον Σάμουελ Αλαμπάστερ, έναν ρομαντικό νεαρό που αποφασίζει να διασχίσει την αμερικάνικη συνοριακή γραμμή για να σώσει και (φυσικά) να παντρευτεί τη μονάκριβη αγάπη του, την Πενέλοπε (Μία Βασικόφσκα). Απρόθυμος σύντροφος στο ταξίδι, ένας αλκοολικός εφημέριος και ένα μικροσκοπικό άλογο με τ’ όνομα Μπάτερσκοτς, εμπνευσμένο από τα αγαπημένα μπισκότα της Πενέλοπε.

Σε ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο είδος, τα άτακτα αδέρφια Ζέλνερ φορούν τα σπιρούνια τους σε σκηνοθεσία, σενάριο, ερμηνείες (ο Ντέβιντ Ζέλνερ του «Kumiko, the Treasure Hunter» μαζί με τον αδερφό του Νέιθαν) και προσπαθούν να κάνουν πλάκα με τα αρχετυπικά στερεότυπα των «καουμπόικων». Είναι ο Σάμουελ ο καλοκάγαθος ήρωας και η Βασικόφσκα μία «δεσποσύνη» σε κίνδυνο;

Το «Damsel» κάνει τις ερωτήσεις και μέχρι να «δείτε» τις απαντήσεις πατήστε play στο τρέιλερ!