Τρέιλερ «Dark Crystal: Age of Resistance»: Από τον Τζιμ Χένσον στο Netflix! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:34
3/6

Τρέιλερ «Dark Crystal: Age of Resistance»: Από τον Τζιμ Χένσον στο Netflix!

Η κλασική αγαπημενη ταινία της δεκαετίας του '80 γίνεται σειρά-prequel για λογαριασμό της γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας.

Από τον Πάνο Γκένα

Το 1982, τότε που το CGI ήταν άγνωστο, οι χειροποίητες κούκλες του Τζιμ Χένσον («Muppet Show») ήταν οι οδηγοί μας σε παραμυθένιους κόσμους γεμάτους φαντασία. Εκείνη τη χρονιά ο Χένσον (σε συν-σκηνοθεσία με τον θρυλικό Φρανκ Οζ) μας ταξίδεψαν με το «Dark Crystal» σε ένα μακρινό πλανήτη, όπου οι κάτοικοι απειλούνται με αφανισμό μετά την καταστροφή ενός κρύσταλλου που χαρίζει ευημερία. Για να αποτραπεί το χάος, ένας νεαρός πολεμιστής μιας χαμένης φυλής θα προσπαθήσει να βρει το χαμένο θραύσμα πριν επικρατήσουν οι δυνάμεις του κακού.

Το τρέιλερ της πρωτότυπης ταινίας

Το «Dark Crystal» («Μυστηριώδες Κρύσταλλο»), μία ονειρική περιπέτεια που οι περισσότεροι θυμούνται ως αποθέωση της δημιουργικότητας, κατέκτησε με τα χρόνια φανατικούς οπαδούς και 36 χρόνια μετά επιστρέφει, με το Netflix να ανακοινώνει μία σειρά-πρίκουελ της ταινίας του 1982. Η σειρά θα αποτελείται από 10 επεισόδια, θα έχει τίτλο «The Dark Crystal: Age of Resistance» και σκηνοθέτη τον Λουί Λετεριέ («Now You See Me», «The Incredible Hulk»).

Τα γυρίσματα έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο με πρωταγωνιστές και πάλι ένα σύνολο εκκεντρικών τεράτων και πλασμάτων που επιμελείται το καλλιτεχνικό εργαστήριο του Τζιμ Χένσον (o Χένσον πέθανε σε ηλικία 53 ετών το 1990) και ο Μπράιαν Φρουντ, αρχικοί δημιουργοί/σχεδιαστές της ταινίας. Στα καινούρια επεισόδια θα ακούσουμε τους Τάρεν Έτζερτον, Άνια Τέιλορ Τζόι και Νάταλι Εμάνουελ σε βασικούς ρόλους, ενώ περάσματα θα κάνουν και οι Μαρκ Χάμιλ, Μαρκ Στρονγκ, Σάιμον Πεγκ και Νάταλι Ντόρμερ. Οι τρεις πρώτοι θα έχουν τις φωνές των Ράιαν, Μπρι και Ντιτ αντίστοιχα, χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν για γεγονότα που συμβαίνουν πολύ πριν από αυτά της ταινίας του 1982.

Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό τρέιλερ που έδωσε στη δημοσιότητα το Netflix. Η σειρά θα προβλήθεί από το δίκτυο στις 30 Αυγούστου.