Ο Ντέιβιντ Φίντσερ δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει το «Mindhunter» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:14
26/10

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει το «Mindhunter»

Μετά από δύο ακριβές σεζόν που εξάντλησαν τις δυνάμεις του, ο Φίντσερ δηλώνει πως όσοι περιμένουν τη συνέχεια της σειράς μάλλον θα απογοητευτούν. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ είναι έτοιμος να παρουσιάσει στο κοινό το «Mank», τη ματιά του δηλαδή στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του '30 μέχρι και τη συυγραφή του «Πολίτη Κέιν» από τον Χέρμαν Μάνκιεβιτς που είναι και η κεντρική φιγούρα της ταινίας. Ο Φίντσερ συνεχίζει μέσω αυτής της δουλειάς τη συνεργασία που έχει εδώ και χρόνια με το Netflix και μιλώντας πρόσφατα σε συνεντεύξεις που αφορούν την προώθηση του «Mank», ρωτήθηκε για το μέλλον του προηγούμενου project με το οποίο έχει εμπλακεί, το «Mindhunter».

Η αστυνομική σειρά με θέμα τη δημιουργία προφίλ βασισμένα σε συνεντεύξεις με serial killers, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το FBI στην επίλυση νέων υποθέσεων στα '70s παραμένει μία από τις καλύτερες σειρές που παρουσίασε το Netflix αλλά εξόντωσε τον Φίντσερ ο οποίος ήταν εκτελεστικός διευθυντής και στους 2 κύκλος, ενώ σκηνοθέτησε 7 από τα 19 επεισόδια. «To Mindhunter ισοδυναμούσε με πολλή δουλειά για μένα. Ήταν περίπου 90 ώρες την εβδομάδα. Αποκλείει οτιδήποτε άλλο από τη ζωή σου. Όταν τέλειωσα και με τη δεύτερη σεζόν ένιωθα εξαντλημένος και έλεγα στον εαυτό μου πως δεν ξέρω αν έχω δυνάμεις μέσα μου για να το ξανακάνω« είπε στο Vulture, δείχοντας πως αν και επίσημα η σειρά δεν έχει διακοπεί, θα είναι μάλλον δύσκολο να συνεχιστεί στη μορφή που ήταν ως τώρα. 

Αυτό έδειξε και η απόφαση της παραγωγής να ελευθερώσει τα συμβόλαια των πρωταγωνιστών, με τους τελευταίους να δηλώνουν πως όποτε τους ξαναφωνάξουν θα επιστρέψουν με μεγάλη χαρά. Για τον Φίντσερ όμως, η συνέχεια της σειράς έχει αξία  μόνο αν γυριστεί με βάση τα standards των 2 προηγούμενων κύκλων που μπορεί να έτυχαν κριτικής αποδοχής όμως οι θεάσεις που είχαν στο Netflix δεν ήταν τόσο υψηλές. 

«Για την τηλεθέαση που είχε, ήταν μια πολύ ακριβή παραγωγή. Το συζητήσαμε τότε και συμφωνήσαμε στο να ξεκινήσω με το "Mank" και θα το επανεξετάζαμε αργότερα, αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε με λιγότερα χρήματα και από την άλλη πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης.