Το «Deadpool 2» σπάει ρεκόρ για R-rated ταινίες σε όλο τον κόσμο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:48
21/5

Το «Deadpool 2» σπάει ρεκόρ για R-rated ταινίες σε όλο τον κόσμο

Αρκετά πετυχημένο είναι το άνοιγμα των νέων περιπετειών του Deadpool, με δεδομένη την (α)καταλληλότητά του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Με ένα αρκετά οργανωμένο, χιουμοριστικό αλλά και επιθετικό promotion, η συνέχεια του «Deadpool» που κυκλοφόρησε την Παρασκευή στις ΗΠΑ (και μια μέρα πριν στη χώρα μας) γνώριζε πως πλέον είχε απεναντί της ένα κοινό έτοιμο, που δεν έδινε στην ταινία το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Έχοντας ως μείον στην όποια επίδοσή της το γεγονός πως είναι R-Rated (δηλαδή οι κάτω των 17 δε μπορούσαν να πάνε σινεμά χωρίς ενήλικη συντροφιά), η ταινία τελικά έπιασε την πρώτη μέρα τα 53,3 εκ. δολάρια, ξεπερνώντας την επίδοση που είχε το περσινό «It» (είχε εισπράξεις 50,4 εκ δολάρια) και έγινε έτσι ο τίτλος με το πιο πετυχημένο άνοιγμα στις ΗΠΑ για φιλμ αυτής της κατηγορίας. 

Το «Deadpool 2» άρεσε επίσης σε όσους έσπευσαν να το δουν νωρίς, πιάνοντας Α στο CinemaScore, την πλατφόρμα που μόνο το κοινό της πρώτης ημέρας βαθμολογεί μια ταινία, και έτσι όλο το σαββατοκύριακο δεν πήγε άσχημα. Στις ΗΠΑ η ταινία έβγαλε 125 εκ., έναντι 132 που είχε βγάλει η πρώτη, όμως πολύ καλύτερα ήταν πράγματα στον υπόλοιπο πλανήτη με τις εισπράξεις να υπολογίζονται σε 176 εκ. έναντι επίσης 132 που είχε το πρώτο.

Με τα νούμερα αυτά, η ταινία έγινε αυτή με το μεγαλύτερο άνοιγμα που είχε ως τώρα φιλμ της Fox International (ξεπερνώντας το «X-Men: Days of Future Past») ενώ είναι και η πιο πετυχημένη R-rated παγκοσμίως, ξεπερνώντας το «Logan». 

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του ΣΙΝΕΜΑ για το «Deadpool 2».