Επιστροφή στα drive-in: Μια απροσδόκητη εξέλιξη στην εποχή του κορονοϊού - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:44
20/3

Επιστροφή στα drive-in: Μια απροσδόκητη εξέλιξη στην εποχή του κορονοϊού

Ένα ρεπορτάζ των LA Times ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια κινηματογραφική συνήθεια του παρελθόντος, που όχι μόνο υπάρχει ακόμη στις ΗΠΑ αλλά μπορεί να ακμάσει και πάλι στο επόμενο διάστημα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το ξέρετε ότι υπάρχουν περίπου 300 drive-in ακόμη στις ΗΠΑ; Επειδή μπορεί να είναι αρκετοί που θα αναρωτηθούν «τί είναι το drive-in» υπενθυμίζουμε: μια πατέντα υπαίθριου σινεμά που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο όπου το κοινό μπαίνει σε έναν αχανή ανοιχτό χώρο με το αυτοκίνητό του και βλέπει τη μεγάλη οθόνη χωρίς να βγει από αυτό - συνήθως υπάρχει και fm συχνότητα για να ακούει τον ήχο μέσα στο αυτοκίνητο. 

Τα drive-in έζησαν τις τελευταίες μέρες δόξας κάπου στα 80s, όταν πλέον οι πολυκινηματογράφοι και το home entertainment τα άφησε στο παρελθόν. Ένα ρεπορτάζ των LA Times μας πληροφόρησε ότι αρχικά υφίστανται ακόμη ως επιχειρήσεις (305 στις ΗΠΑ για την ακρίβεια) και ότι τις τελευταίες μέρες είδαν ως και διπλασιασμό των εισιτηρίων τους. Η αιτία προφανής, αν τηρηθούν στοιχειώδη μέτρα, κανείς από τους πελάτες δεν χρειάζεται να βγει από τα αυτοκίνητό του, οπότε δεν υπάγονται ακριβώς στις ανοιχτές συναθροίσεις. 

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις πελατών που νιώθουν «ανακουφισμένοι» έχοντας τουλάχιστον αυτή την επιλογή για έξοδο που τη θεωρούν πολύ πιο ασφαλή από οποιαδήποτε άλλη. Κάποια από τα drive-in της χώρας έχουν κλείσει πάντως, ακολουθώντας τοπικές εντολές ή κατ επιλογή των ιδιοκτητών τους, όμως το Paramount Drive-in του Λος Άντζελες, που αποτελεί και τη βάση του άρθρου, παραμένει ανοιχτό, από την Τρίτη έχει δει τις εισπράξεις του να διπλασιάζονται και έχει προσαρμοστεί με τις συνθήκες ελαχιστοποιώντας την επαφή πελατών-υπαλλήλων ενώ φυσικά ζητά από τους πελάτες να μη βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους. 

Καθόλου άσχημα. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ των Times εδώ. Περισσότερα για τα καλύτερα υπάρχοντα drive-in στις ΗΠΑ στο παρακάτω βίντεο.