Εφιάλτης και τραμπούκος: Ο Πίτερ Τζάκσον μιλά για τις επεμβάσεις του Γουάινστιν στο καστ του «Άρχοντα» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:01
18/12

Εφιάλτης και τραμπούκος: Ο Πίτερ Τζάκσον μιλά για τις επεμβάσεις του Γουάινστιν στο καστ του «Άρχοντα»

Ο σκηνοθέτης της γνωστής τριλογίας είχε κλείσει τις Άσλεϊ Τζαντ και Μίρα Σορβίνο, αλλά δέχτηκε την αυστηρή άρνηση του αφεντικού της Miramax. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι ιστορίες για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν όχι απλά δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά τα νέα στοιχεία που έρχονται από το παρελθόν του φαίνεται να διασταυρώνουν παλιότερες κατηγορίες τις οποίες αρχικά είχε αρνηθεί. Δύο από τις ηθοποιούς που μίλησαν πρώτες για τη δράση του και τις αρνητικές εμπειρίες που είχαν μαζί του, η Άσλεϊ Τζαντ και η Μίρα Σορβίνο, είχαν υποστηρίξει πως η άρνησή τους να υποκύψουν επηρέασε αρνητικά τις καριέρες τους, καθώς έχασαν τη συμμετοχή σε σπουδαία projects.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον Πίτερ Τζάκσον που μίλησε για την περίοδο που προετοίμαζε τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Οι αδερφοί Γουάινστιν ήταν συμπαραγωγοί και έμειναν σε ενεργό ρόλο, έστω και αν η τριλογία έτρεξε κυρίως μέσω της New Line. Ο Τζάκσον είχε προσεγγίσει και τις 2 γυναίκες για συγκεκριμένους ρόλους μέχρι τη στιγμή που πήρε την εντολή από τα αφεντικά της Miramax πως «η συνεργασία μαζί τους μοιάζει με εφιάλτη και το καλύτερο είναι να τις αποφύγουν». Ο Τζάκσον δεν είχε ιδέα για το παρασκήνιο και άκουσε την εντολή, ψάχνοντας αμέσως για αντικαταστάτριες. Πάντως, μιλώντας λίγο περισσότερο για την περίοδο πριν αναλάβει την τριλογία του η New Line, είπε: «Όσο έτρεχε ακόμη η Miramax τον "Άρχοντα", τα 2 αδέρφια φέρονταν σε όλους μας σαν μικρομαφιόζοι. Δε μπορώ να πω ότι ήθελα να δουλέψω μαζί τους και ευτυχώς μετά δεν χρειάστηκε.»

Η Τζαντ και η Σορβίνο επιβεβαίωσαν με τη σειρά της στο Twitter τα λεγόμενα του Τζάκσον και χάρηκαν βλέποντας πως οι θέσεις τους υποστηρίζονται και από άλλους καλλιτέχνες. Ο Γουάινστιν, μέσω εκπροσώπου και πάλι, προχώρησε σε άλλη μια διάψευση λέγοντας πως όλα αυτά ήταν ευθύνη της New Line και ο ίδιος δεν είχε κανέναν λόγο στο casting, ενώ κατηγόρησε τις 2 ηθοποιούς λέγοντας πως συνέχισαν να βρίσκονται ή να συζητιούντι για ταινίες της Miramax τα επόμενα χρόνια. 

Τη δυσχερή θέση όμως του Χάρβεϊ Γουάινστιν ήρθε να επιβεβαιώσει και άλλη μια ξεχωριστή ιστορία, αυτή του σκηνοθέτη Τέρι Ζβίγκοφ, ο οποίος μίλησε για την ταινία του «Bad Santa» και την πρόθεσή του να έχει τη Μίρα Σορβίνο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Συγκεκριμένα ο Ζβίγκοφ είπε πως όποτε έπαιρνε τηλέφωνο στη Miramax και ανέφερε το όνομα της Σορβίνο, αμέσως του το έκλειναν, δείγμα των πρακτικών που ακολουθούσαν τα 2 διαβόητα αδέρφια.